Aktar Bloğu

Yağlı Ciltler İçin Ardıç Tohumu Yağı

Ardıç tohumu yağı, ardıç bitkisinin otundan elde edilen bir yağdır. Ardıç otunun çeşitli işlemlerden geçirilmesinin ardından yağ haline getirilmektedir. İnsan sağlığı ve cilt sağlığı açısından oldukça faydalı olan bu yağ, ağırlıklı olarak alternatif tıp alanında tercih edilmektedir.

Bitkisel yağlar arasında her ne kadar adı pek duyulmasa da, pek çok rahatsızlık için şifa kaynağı olan ardıç tohumu yağı, antiseptik özelliğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde de böbreklerden bağırsaklara, kalpten adet sancılarına varana kadar birçok hastalığın giderilmesine fayda sağlamaktadır. Bunun ile beraber cilt problemlerini de büyük ölçüde gideren bu yağ, kişisel bakım amacıyla da kullanılabilmektedir.

Yağlı Ciltler için Ardıç Tohumu Yağı

Cilt üzerinde kullanılması ile pozitif etkilere neden olan ardıç tohumu yağı, özellikle de yağlı ciltler için idealdir. Bu gibi cilt tiplerinde adeta tonik etkisi oluşturan ardıç tohumu yağı, cildin güzel bir görünüm elde etmesini sağlayabilmektedir. Cildin canlı ve mükemmel görünmesine destek olan bu yağ, seyreltilip krem gibi kullanıldığında yaraların iyileşmesine de yardımcı olabilmektedir.

Öte yandan yağlı ciltlerin en büyük problemlerinden biri olan sivilce ve aknelere de iyi gelen ardıç tohumu yağı, pek çok cilt hastalıkları için de oldukça etkilidir. Kan dolaşımını hızlandıran bitkisel yağlardan biri olurken, bu sayede cildin parlaklık kazanmasını ve genç kalmasını sağlamaktadır.

Ardıç Tohumu Yağının Faydaları

Ardıç yağı, pek çok saç bakım maskesinin içerisinde yer alan yağlardan biridir. Kişisel bakım ürünlerinde tercih edilmesiyle bilinen bu yağ, saç dökülmelerine, deride oluşan mantara, kepeğe, sindirim sistemine, dolaşım sistemine, hazımsızlığa, böbreklere, iskelet kas sistemine, sinüzite, selülitlere, adet sancılarına, kanın temizlenmesine ve gribe karşı iyi gelmektedir.

Ardıç Tohumu Yağı Nasıl Kullanılır?

Ardıç tohumu yağının kullanım yöntemi, amacına göre değişiklik göstermektedir. Dahili, harici ya da burun yoluyla kullanımı mümkün olan bitkisel yağlardan ardıç yağı, dahili kullanımda suyun içine ya da kesme şeker üzerine damlatılarak tüketilebilmektedir. Harici kullanımda direkt olarak cilde uygulanması mümkün olurken, burun yolu ile kullanımda ise sinüzit için 5 damla yağı pamuklara damlarak burun deliklerine tıkamak yeterli olabilmektedir.

Diğer yağlarda olduğu gibi ardıç tohumu yağının da ancak düzenli bir şekilde kullanılması ile fayda görülmektedir.

Ardıç Tohumu Yağı Nerede Satılır?

Ardıç tohumu Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerle bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Ardıç tohumu yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.