Aktar Bloğu

Bergamut Esansı Yağı (Bergamot Yağı) ile Yapılabilecek Cilt Bakımları!

Bergamut Esansı Yağı (Bergamot Yağı) ile Yapılabilecek Cilt Bakımları!

Bergamut esansı yağı, pek çok kişinin kullanması gereken, oldukça faydalı bitkisel yağlardan biridir. Son derece hoş bir kokuya sahip olması nedeniyle esans olarak da kullanılabilen bergomut yağı, bu sebeple bergomut esansı yağı olarak da nitelendirilmektedir.

Bergamot yağı, insan vücudunda meydana gelen kasılmaların giderilmesi konusunda oldukça faydalı bir yağ olarak bilinirken, sindirim sisteminin düzenli bir şekilde çalışmasına da yardımcı olmaktadır.

İçerisinde bulunduğumuz yüzyılda insanlar artık tıbbi ilaçların yerine çeşitli sağlık sorunları için bitkilere ve bitkisel yağlara yönelmektedir. Bugün pek çok sağlık sorununun giderilmesi ya da ihtiyacın karşılanması için kullanılan bitkisel yağlardan biri de bergamut esansı yağıdır.

Bergamut yağı, hemen herkesin kullanması tavsiye edilen ve insan sağlığına önemli faydaları dokunan bir kişisel bakım ürünüdür. Güzel bir kokuya sahip olduğundan esans olarak da kullanılabilen bu yağ, vücuda pek çok farklı açıdan fayda sağlarken, sindirim sistemine yardımcı olması bu faydalarından biridir. Uzun yıllardır insanların sağlık sorunları için kullanmış oldukları bu yağ, şifa kaynağı olarak bilinmektedir.

Bergamut Esansı Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Bergamut Esansı Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Bergamut Esansı Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Cilt bakım yağları arasında yer alan bergamut esansı yağı, cilt hastalıklarına büyük faydalar sağlamaktadır. Dolayısıyla kişisel bakım amacıyla da kullanılabilirken, çeşitli amaçlarla cilt bakımı yapabilmek mümkündür.

Bergamot yağı, içeriğindeki faydalı bileşenler sayesinde çeşitli cilt sorunlarını çözümlerken, dezenfekte özelliği sayesinde ciltteki bakteri ve mikropları öldürerek cildi derinlemesine temizleyebilmektedir. Bu özelliği sayesinde bergamot yağıyla sivilcelerden kurtulabilmek için cilt bakımı yapabilmek mümkündür.

Bergomat Yağının Faydaları

Bergomat Yağının Faydaları

Bergomat Yağının Faydaları

Tamamen organik içeriğe sahip olan bitkisel yağlardan bergamut esansı yağı, insan sağlığı açısından oldukça faydalı olan bir yağdır. Sinek ısırması, kaşıntı gibi cilt problemleri, depresyon, yağlı cilt ve sivilce gibi problemler için kullanılabilen bu yağ, son derece hoş bir kokuya sahiptir. Sahip olduğu bu hoş koku depresyon, stres gibi durumlarla başa çıkma konusunda yardımcı olurken, ağız içinde meydana gelen yaralar ve ağız kokusu için de önemli faydalar sağlayabilmektedir.

Diğer yandan bazı kişisel bakım ürünlerinde yer verilen bergamot yağı, ciltteki yağı azaltarak sivilce oluşumunun önüne geçebilmekte ve mevcut sivilcelerle akneleri de giderebilmektedir. Ayrıca;

  • Ateşli hastalıklarda ateşin düşmesine yardımcı olması
  • Baş, kas ve eklem ağrısı çeşitli ağrıların hafifletilmesi,
  • Vücuttaki acıların en aza indirgenmesi,
  • Ağız ve diş bakımı sağlaması,
  • Yüksek ateşi düşürmesi,
  • Çeşitli cilt problemlerini gidermesi bergamut yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Bergamot Yağı Kullanım Yöntemleri

Bergamot yağı kullanımı, çoğunlukla kullanım amacına bağlı olarak değişebilmektedir. Hoş kokusu sayesinde oda kokusu ya da esans olarak kullanılabilen yağı güzel kokmasını istediğiniz odanıza koyabilirsiniz. Diğer yandan aromaterapide de kullanılabilecek olan bu yağ, masaj yağı şeklinde de kullanabilmek mümkündür.

Bergamot yağını ateş düşürücü etkisi nedeniyle kullanılmak istendiğinde, banyo suyunun ya da ateşi almak için hazırlanan suyun içerisine koyarak da kullanılabilmektedir. Kişisel bakım alanında kullanılmak istendiğindeyse bir pamuk yardımı ile sorunlu bölgeye uygulanabilmektedir.

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Bergamut esansı yağı hemen herkesin kullanılabileceği tamemen doğal ve organik bir üründür. İçeriğinde herhangi bir kimyasala yer verilmeyen bu yağın reaksiyon göstermemesi adına kullanımında dikkat edilmesi gereken konular bulunmaktadır. Örneğin;

  • Fototoksik özelliği nedeniyle kullanımının ardından güneşe çıkılmaması,
  • Yoğunlaştırılmış olan halinin direk olarak cilde uygulanmaması,
  • Su ya da diğer hafif bitkisel yağlar ile karıştırılarak seyreltilmesi, bergamut yağının kullanımında dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır.

Bergamut Esansı Yağının Yan Etkileri Var mı?

Bergamut esansı yağı doğal bir ürün olması sebebiyle son derece faydalı olurken, bazı özellikleri hassas ciltlerde olumsuz durumlara neden olabilmektedir. Bu durumda bergamut esansı yağının yan etkilerinin olduğunu söyleyebilmek mümkün olurken, yağın kullanımında bu yan etkileri görmemek adına önceden test edilmesi önerilmektedir. Bergamut yağını direkt olarak ciltte uygulamadan önce küçük bir noktada test edilmesi faydalı olacaktır.

Nasıl Saklanmalıdır?

Bergamot yağının nasıl saklanması gerektiği son derece önemli bir konudur. Yüzde 100 doğal ve organik içeriğe sahip olması, içeriğinde herhangi bir koruyucu ya da kimyasal bulunmaması, saklama şeklini önemli kılmaktadır. Bu nedenle plastik şişeler yerine cam şişelerde muhafaza edilmesi gereken bergamot yağı, güneş görmeyen kuru ve serin yerlerde muhafaza edilmelidir. Aksi takdirde kısa süre içerisinde bozulması kaçınılmaz olacaktır.

Bergamut esansı yağını günümüzde her aktardan temin edebilir, kimyasallar yerine bu gibi faydalı ürünleri tercih edebilirsiniz.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.