Ardıç tohumu yağı, onlarca faydası olan bitkisel yağlardan biridir. Özellikle de cilt bakımı üzerinde oldukça etkili olan bu yağ, soğuk presleme yöntemiyle elde edilmektedir. Yüzde 100 bitkisel ve organik olması ile fayda sağlarken, etkilerini görebilmek için düzenli bir şekilde kullanılması gereklidir.

Ardıç Tohumu Yağı Nedir?

İğne yapraklı ardıç ağacının tohumlarından elde edilen ve bitkisel yağlar içinde az bilinen fakat eski zamanlardan beri kullanılan bir yağdır. Ardıç otunun farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağın birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. Olgunlaşmış ardıç kozalakları su buharı ile damıtma yöntemi kullanılarak uçucu bir yağ olarak elde edilir. Çoğunlukla renksiz olan bu yağ bazen sarı veya kahverengimsi olabilmektedir.

Ardıç Tohumu Yağı Ne İşe Yarar?

Ardıç Tohumu Yağı Ne İşe Yarar?

Ardıç Tohumu Yağı Ne İşe Yarar?

Bu bitkisel yağı haricen veya dahili olarak kullanılabilir. Doğru kullanıldığı takdirde birçok farklı alanda etkili bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Cilt problemlerinden uykusuzluğa kadar pek çok alanda etkilidir. Doğal ve canlandırıcı etkisi sebebi ile çok sık tercih edilmektedir.

Ardıç Tohumu Yağı İçilir mi?

Ardıç tohumu yağı, rahatlatıcı etkisinden faydalanabilmek adına suya damlatılarak içilebilmektedir. Ancak mutlaka katkısız ve %100 doğal olması gerekmektedir. Birkaç damla damlatılarak su ile birlikte tüketilmesi mide ve bağırsakları rahatlatır.

Ardıç Tohumu Yağının Faydaları

  • Toksinlerden arındırır.
  • Soğuk havalarda solunum yollarını rahatlatıcı etki gösterir.
  • Kilo alamayan kişiler için iştah açıcı özelliği vardır.
  • Saç derisine masaj yapılarak uygulanması durumunda saç köklerini güçlendirir.
  • Saçların sağlıklı uzamasını sağlar ve dökülmelerin azalması üzerinde etkilidir.
  • Cilde canlılık ve parlaklık verir.
  • Rahatlatıcı etkisi sayesinde uykuya dalmayı kolaylaştırır.
  • Antioksidan özelliği vardır.
  • Sıkılaştırıcı özelliği sebebi ile kadınlar tarafından çok sık tercih edilmektedir. Masaj yapılarak uygulanır.
  • Cildin yağ ve kirden arınmasını sağlayarak gözeneklerin sıkılaşmasında rol oynar. Bir pamuk yardımı ile cilde uygulanabilir.
  • Saç derisindeki kaşıntılı döküntüler üzerinde etkili olduğu bilinmektedir.
  • Kozmetik ürünlerin içine katılarak kullanılabilmesi mümkündür. Bu sayede uygulandığı bölgede rahatlatıcı ve ferahlatıcı bir etki yaratmaktadır.
  • Kandaki şeker seviyesini dengelemede etkili bir yağdır.

Cilt için Faydaları

Ardıç tohumu yağı, günümüzde oldukça popüler bir hal almaya başlayan kişisel bakım ürünlerinden biridir. Ciltte doğal bir tonik olarak kullanılabilen bu yağ, cildin dış faktörlere karşı korunmasını sağlamakta ve derinlemesine temizlemektedir. Bunun ile beraber doğal bir botoks etkisi göstererek cildin sıkılaşmasına yardımcı olur ve yüzde 100 bitkisel bir içeriğe sahip olduğundan vücudu da sıkılaştırabilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra cildi yaşlanma etkilerine karşı koruyor olması, ardıç tohumu yağının faydaları arasında yer almaktadır. Kırışıklıkları gidermesi, yeni çizgilerin oluşmasını engellemesi gibi özellikleri ile dikkat çeken ardıç tohumu yağı, cilt çatlakları ve selülitler konusunda da oldukça etkilidir. Örneğin; cilt çatlaklarına özel olarak hazırlanan maske sayesinde gerektiği şekilde uygulanması, belli bir zaman sonrasında etkisini gösterecektir.

Saç için Faydaları

Saç için Faydaları

Saç için Faydaları

Cilt bakımının yanı sıra saç bakımında da göstermiş olduğu etkileri sayesinde ideal bir kişisel bakım ürünü olarak kullanılmaktadır. Saçlarda ipeksi bir dokunuş ve yumuşacık bir yapı elde etmeye yardımcı olan ardıç tohumu yağı, saç dökülmesi konusunda da oldukça etkilidir. Saç köklerinin besleyerek saç dökülmelerini engellerken, dökülen saçların yerine yenisinin uzamasını sağlayabilmektedir. Saçlarda direkt olarak uygulanabilen bu yağın, daha çok diğer faydalı yağlarla karışım halinde uygulanması tavsiye edilmektedir.

Ardıç Tohumu Yağı Fiyatları

Ardıç tohumu yağı fiyatı katkısız ve doğal olmasına göre değişebilir. Ayrıca miktarı ve üretici firma da fiyatı belirleyici özelliktedir. Etkilerinden tam olarak faydalanabilmek için mutlaka doğal bir yağ tercih edilmesi gerekmektedir.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.