Bal & Pekmez & Macun

e-Aktariye.com.tr ülkemizin dört bir yanında yetişen bitkilerden üretilen doğal ve bitkisel ürünleri müşterileriyle buluşturmaya devam ediyor. Ürün çeşitlerini ve sayısını her geçen gün artıran e-Aktariye, Bal & Pekmez & Macun adlı ana kategorisi ile dikkat çekiyor. Bu kategoride yer alan pek çok çeşit ürünün sağlığa destek olduğu biliniyor. Türkiye’de üretilen bal çeşitleri, pekmezler ve son zamanlarda sıkça tercih edilen bitkisel ürünlerden olan macunlar bu kategoriden satın alınabiliyor. Bal – Pekmez – Macun kategorisinde yer alan alt kategoriler olan Bal & Bal Ürünleri, Bitkisel Macunlar ve Pekmezler başlıklı kategorilerdeki ürünlerin pek çoğu Türkiye’de üretiliyor olmasından dolayı müşterilerimizin ilgisini çekiyor.

Bal & Pekmez & Macun kategorisinin alt kategorilerinden olan Bal – Bal Ürünleri başlığında birçok bal çeşidi, arı poleni, propolis, kudret narı gibi ürünleri bulabilirsiniz. Bu kategoride ayrıca su bazlı propolis de satıştadır. Ürünlerin tamamı e-Aktariye.com.tr’de satışta olan diğer bütün ürünler gibi 1. kalitedir. Sitemizdeki yerli üretim ürünler, ithal ürünlere göre ağırlıktadır.

Ana kategoride bulunan Bitkisel Macunlar alt kategorisinde bitkisel gıda takviyesi yani takviye edici gıda niteliğinde olan pek çok ürünlerin yanında yer almaktadır. Sağlık açısından destek sağlayan karışık çeşitli macunlardan bazıları son zamanların en çok satılan bitkisel ürünlerinden olan ve cinsel performans artırıcı olarak bilinen epimedyumlu macun çeşitleridir. Yanı sıra ballı bitkisel karışımlar, nar ekşili karışık macun, kış aylarında kış hastalıklarında tercih edilen zencefilli macun, bitkisel karışımlı enginar, kudret narı ve kozalak macunu gibi ürünler de müşterilerin beğenisine hazır halde bu kategoride yer alır.

Bal & Pekmez & Macun kategorisinin bir diğer alt kategorisi olan Pekmezler başlığında çok çeşitli meyvelerden yapılan pekmezler çoğunluktadır. Çocukların iştahını artırmak, kilo alımlarını sağlamak ve bağışıklık sistemlerini desteklemek amacıyla anneler tarafından çok tercih edilen ve halk arasında “harnup” olarak bilinen keçiboynuzu pekmezi çeşitleri bu kategorinin en çok satanları arasındadır.

Balın Faydaları Nelerdir?

Antiseptik ve anti bakteriyel özelliklere göre birçok faydası bulunan bal, vücut direncinin artışını sağlar. Sadece bunlarla kalman balın faydaları saymakla bitmez. Tatlı olmasıyla lezzetli bir besin haline gelen bal birden çok çeşitlere ayrılır.

Bal, diyabeti yönetim altına alır ve kolesterol dengesini kontrol eder. Enerji artışında yardımcı olur ve bal arılarının enzimleri sayesinde bal peteğinde hücreler sayesinde nem azalışı olur. İnsan vücuduna en önemli katkısı ise içeriğinde oluşan vitamin ve minerallerin çokluğudur. Zengin olduğu vitamin serisi C vitamini, B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri, kalsiyum, fosfat, sodyum, demir, magnezyum, potasyum ve klorürdür.

Balı Saklarken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Balınızın cam kavanozlarda daha dayanıklı ve güvenilir ambalajlarda saklanması daha çok fayda almanızı sağlayacaktır. Balın uzun süre boyunca güneş ışının etkisinden uzak kalacak şekilde saklanması doğru saklama koşullarından biridir. Sadece güneş ışığı değil diğer ocak veya fazla ısınan elektronik aletlerden de uzak alanlarda muhafaza etmelisiniz.

Balın Tüketiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bal içeriğinde bulunan bileşenlerinden dolayı son derece güçlü bir formül içerir. Bu formül nedeniyle aşırı tüketilmesi sonrasında vücut esnasında bazı etkilere yol açabilir. Bu gerek yetişkinlerde gerekse de çocuklarda günlük tüketimin aşıma uğraması sonucu görülebilir. Vücut ağırlığı ile doğru orantılı olarak ne kadar bal tüketilmesi gerektiği belirlenebilir. Bu koşula göre 70 kilogram olan bir yetişkinin gün içerisinde en faz 70 gram yemesi gerekirken 20 kilogram olan bir çocuğun da maksimum 20 gram tüketmesi tavsiye edilen oranlardır.

Pekmezin Faydaları Nelerdir?

Genelde kan yapıcı faydası yönünden akla ilk pekmez gelir. Yüksek oranda kalsiyum içeren pekmezin aslında hiç duymadığınız faydaları da vardır. Vücut direncini artıran pekmez, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle de tercih edilmektedir. Kan basıncını dengeleyerek gün içinde problem yaşamanızı engeller ve kendinizi iyi hissetmediğiniz zamanlarda iyi olma sürecinizi kısaltır. Demir, kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez ve bakır açısından zengin olmasından dolayı hem kemikleri korur hem de ekstra faydalar sağlar. Ayrıca mide ve sindirim sorunları için de takviye bir destektir.

Pekmez Nasıl Muhafaza Edilir? 

Pekmezin alımının ardından nasıl saklanması gerektiği de önemli konular arasındadır. Güneş ışığından uzak tutularak saklanması gereken pekmezin kapağının açılmasının sonrasında saklanması gereken yer buzdolabı olmalıdır. Pekmezin donması halinde ise kullanılmak üzere benmari usulü 70 derece ısı üzerinde çözülmesini sağlamak en iyi muhafaza şekli olacaktır.

Pekmez Tüketiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Pekmez çocuktan yaşlıya kadar herkesin kullanabileceği gıda ürünüdür. Ancak çok tüketilmesi halinde sindirim sisteminin kötü etkilenmesi olasıdır. Kalori oranının yüksek olması sebebi ile de kilo alımı ve vücutta yağlanmaya sebep olabilmektedir. Bu nedenle dengeli tüketilmelidir.

Bitkisel Macun Faydaları Nelerdir?

İçerisinde birden çok bitkisel ürünlerin bulundurulmasıyla elde edilen macunların bilinenlerin dışında faydaları da bulunmaktadır. Örneğin, sabah uyandığınızda saatlerce uyumanıza rağmen hala yeterli uykuyu uyumamış gibi düşünüyorsanız bu durumda bitkisel macunları kullanabilirsiniz. Bazı durumlarda da akşam saatlerinde bacaklarınızda uyuşma ya da karıncalanma gibi bir durum hissederseniz bitkisel macunlar vücut direncininiz desteklediğinden fayda sağlayacaksınız.

Ayrıca verdiği enerji sayesinde bu sorunların üstesinden gelerek, birçok şikayetinize çözüm de bulabilirsiniz.

Bitkisel Macun Muhafaza Edilir?

Kesinlikle buzdolabında saklanmaması gereken bitkisel macunların, oda sıcaklığında güneş almayan bölgelerde muhafaza edilmesi gerekir. Gün içinde beklerken kavanozun dibinde oluşan tortular nedeniyle kullanım öncesinde karıştırılmalı ve 1 çay kaşığı miktarında tüketilmelidir.