Aktar Bloğu

Vücut Sağlığı İçin Greçka Tohumlu Çay Tüketebilirsiniz!

vucut sagligi icin grecka tohumlu cay tuketebilirsiniz

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Greçka tohumu diğer adıyla karabuğday tohumu kuzukulağıgiller ailesine mensup, minik bir bitkidir. Kurak ve serin iklimlerde yetişme imkânı bulabilen bu bitki, ülkemizde pek yetişme alanı bulamamaktadır. İçindeki bolca B vitamini, magnezyum ve lif bulunduran bir tohumdur. Glüten içermediğinden ötürü çölyak hastaları ve glütensiz beslenen kişiler için uygun bir besin kaynağıdır. Tohum ve un halinde olarak greçka tohumunu aktarlarda ve büyük marketlerde bulabilirsiniz.

Vücut Sağlığı İçin Greçka Tohumlu Çay Tüketebilirsiniz?

Greçka tohumlu çay içeriğindeki mineraller ve vitaminler açısından güçlü bir bitki çayıdır. Bu bitki çayı içerdiği antioksidanlar sayesinde hastalıklara karşı vücut direncini artırmaktadır. Greçka tohumlu çayın faydaları ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Greçka tohumlu çay glüten içermediği için çölyak hastalarının tercih edebileceği bir bitki çayıdır. Glütensiz beslenen kişilerin de tüketmesi yararlı bir besin kaynağıdır.
  • İçindeki potasyum sayesinde yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı bir bitki çayıdır.
  • Tıpkı tansiyon gibi yüksek kolesterolü de düşürmeye yardımcı olan bir bitki çayıdır. İçeriğindeki potasyumun özelliği kolesterol için gereklidir.
  • Tansiyon ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olma özelliğinin etkisiyle kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaktadır.
  • Greçka tohumlu çay bolca magnezyum özelliği ile kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Bu sayede diyabet hastalarına da destek olmaktadır.
  • Lifli yapısı sayesinde sindirim ve boşaltım sistemlerinin doğru ve düzenli çalışmasına etki etmektedir. Bağırsak sağlığını korumada çok önemli rol oynamaktadır.
  • İçinde bulunan protein, lif ve düşük yağ sayesinde zayıflamaya yardımcı bir bitki çayıdır.
  • Greçka tohumlu çayın içindeki kolin maddesi karaciğerdeki yağlanmayı azaltarak daha sağlıklı bir hayat sunmaktadır.

Greçka Tohumlu Çay Nasıl Tüketilmelidir?

Greçka tohumlu bitki çayı her sabah 1 bardak sıcak suya bir adet greçka tohumlu çay poşeti atılarak tüketilebilmektedir. Atıldıktan sonra 5 dakika boyunca bekletilmeli ve daha sonra tüketilmelidir. Çayın posası dahil olmak üzere tamamen içilmelidir. Zayıflamak isteyenler için kahvaltıdan yarım saat önce tüketmek daha uygun olacaktır. Aç karnına daha hızlı kilo yakımına yardımcı olduğu için sağlıklı ve düzenli kilo vermenizi sağlayacaktır. Ancak emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ya da önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin greçka tohumlu çayı tüketmeden önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Greçka Tohumlu Çay Nerede Satılır?

Greçka Tohumlu Çay, hemen hemen tüm marketlerle birlikte aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen greçka tohumlu çay satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”8366, 8086, 1429, 1430″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.