Aktar Bloğu

Karışık Meyve Çayı Nasıl İçilmelidir?

Karışık Meyve Çayı Nasıl İçilmelidir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meyve çayı çeşitli meyve ve yapraklarının demlenmesiyle elde edilen çaydır. Şeftali çayı, elma çayı, armutlu yasemin çayı, nar çayı, ayva çayı… vb. bitki çayları vardır. Bu bitki çaylarını marketlerde ve aktarlarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Karışık meyve çayı ise bu meyve çaylarının birleştirilip karıştırmasıyla elde edilen bir kokteyldir. Elinizde olan birden çok meyve çayını karıştırıp karışık meyve çayı elde etmek mümkün. Bunun için elinizdeki malzemelerin hepsini alıp bir tencereye atarak kaynatmalısınız. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp tencerenin kapağını kapatmalı ve 5 dakika boyunca hazırladığınız karışımı dinlendirmelisiniz. Keyfinize göre bal veya başka herhangi bir tatlandırıcıyla karıştırıp içebilirsiniz. Ancak aktarlarda meyve çaylarının hazırları da satılıp, bunları da tüketebilirsiniz.

Hazırlayacağınız karışık meyve çaylarının faydaları olduğu gibi keyfi içimde söz konusu olabilir. Meyve çayları vitamin değerleri açısından oldukça yüksek bir orana sahiptir. Karışık meyve çayları hücreleri yenileyici ve etkileyici bir etkiye sahiptir. Vücudun direnci ve gücünü arttırırlar.

Karışık Meyve Çayları Aç mı Tok mu İçilir?

Karışık meyve çayları, içerisinde yer alan vitamin ve diğer yararlı minerallerin etkisini daha iyi bir şekilde gösterebilmeleri için aç karnı içilmesi daha faydalı olacaktır. Aç karnına içildiğinde metabolizmayı hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Bu yüzden zayıflamak isteyenlerin aç karnına içmesi daha faydalıdır. Ancak tok karnına içilmez diye kesin bir kural yoktur. Karışık meyve çaylarını tok karnına içmek kişilerin hazmını kolaylaştırır ve bağırsak hareketlerini daha da arttırır.

Karışık Meyve Çayları Sıcak mı Soğuk mu İçilir?

Çaylar genel olarak sıcak tüketilir. Meyve çaylarının soğuk ya da sıcak içilir diye kesin bir kural da yoktur. Yapılan son araştırmalara göre çayların soğuk içildiğinde de faydalarında azalma olmadığı saptanmıştır. Hatta bazı uzmanlar tarafından yazın soğuk içilmesi tavsiye edilir. Yazın soğuk, kışın sıcak içmek meyve çaylarının vitaminlerinde ve faydalarında değişiklik olmasında sebep olmaz.

Karışık Meyve Çaylarının Zararları Var mı?

Her meyve çayının farklı yararları olduğu gibi farklı etkileri de olabilir. Karışık meyve çayı hazırlarken rastgele meyve çaylarını karıştırıp kokteyl yapmak zararlı olabilir. Hangi çayları nelere yan etki yapabileceğini doktorumuzdan öğrenip, karışık meyve çaylarımızı ona göre tüketmeniz gerekir

Karışık Meyve Çayı Nerede Satılır?

Karışık Meyve Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Karışık Meyve Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1362, 1365, 1364, 1425″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.