Aktar Bloğu

Greçka Tohumlu Çayın Faydaları Nelerdir?

Greçka Tohumlu Çayın Faydaları Nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Greçka tohumlu bitki çayının bir diğer ismi karabuğday tohumu çaydır. Rusya, Ukrayna, Polonya, Japonya gibi ülkelerde yetişir. Tam tahıl bir besindir. Tahıldan çok kabuklu yemişe benzer. Oldukça lifli bir yapıya sahiptir. Yapısında %11 protein %2 yağ bulunur. Bu sebeple doyurucu bir bitki çayıdır. Diğer bitki çayları gibi aktarlarda bulunabilir.

Greçka Tohumlu Bitki Çayının Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Greçka tohumlu bitki çayının faydaları arasında kolesterolü azaltmaya yardımcı olması vardır. Kolesterol hastaları için tavsiye edilebilir. Kan basıncını dengeleyici bir özelliğe sahiptir.

Protein bakımında oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Sporcuların kullanabileceği bir çay türüdür. Diğer tahıl ürünlerinde de yüksek miktarda protein olsa da yağ miktarları yüksek olduğundan pek tercih edilmez. Fakat greçka tohumlu çayının içerindeki yağ miktarı oldukça azdır. Bu yüzden diğerlerine oranla yağ konusunda daha sağlıklı bir çaydır.

Bağırsakları çalıştırıcı bir özelliğe de sahip bitki çayıdır. Bu tür bağırsakla ilgili sorun yaşayanlar için tavsiye edilen bir çaydır. Bağırsak için faydalı olmasının sebebi glüten içeriğinin olmamasıdır. Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıkları olanlar için son derece etkili bir bitki çayıdır. Yüksek oranda potasyum, demir, magnezyum ve fosfor içeriğine sahiptir. İçerinde kolin maddesi bulunur. Bu özelliğiyle karaciğer yağlanmasına karşı vücudunun direncini arttırır.

Greçka tohumlu çayın faydaları arasında içinde lysine maddesi barındırması da yer almaktadır. Lysine, uçuklar için faydalı bir maddedir. Bu yüzden uçuk sorunları içilmesi önerilen bir çaydır. Aşırı terlemeyi önlemektedir. Damar zayıflığının sebep olduğu burun kanamaları için yararlı bir etkisi vardır. Yetişkin bir insanın B1 ve B2vitamini ihtiyacını büyük bir bölümünü karşılar.

Greçka Tohumlu Çayın Besin Değeri

Greçka tohumlu çayın besin değeri şu şekildedir;

B kompleks vitaminlerinden, magnezyum, mangan, bakır ve lif açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Bazı özelliklerinden dolayı tahıldan çok kabuklu yemişlere benzerlik göstermektedir. Glüten içermediğinden Çölyak hastaları için uygun bir bitki çayıdır.

Greçka Tohumlu Çay Kaç Kalori?

Bir yemek kaşığı içerisinde yani 20 gr greçka tohumlu bitki çayı içerisinde 69 kalori vardır. Bunun %78 karbonhidrat, %14 protein %7 yağ bulunmaktadır.

Greçka Tohumlu Çay Nerede Satılır?

Greçka Tohumlu Çay, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Greçka Tohumlu Çay satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”8086, 8366, 1430, 1433″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.