Aktar Bloğu

Anason Aroma Verici Yağıyla Yapılabilecek Cilt Bakımları!

Anason aroma verici yagiyla yapilabilecek cilt bakimlari

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Anason yağı, aromatik bir etkiye sahip olması ile bilinen anason bitkisinin tohumlarından elde edilmektedir. Günümüzde yalnızca mutfaklarda değil, çeşitli farmatolojik ve kişisel bakım alanlarında tercih edilen anason yağı, insan sağlığına, cildine ve saçına büyük oranda fayda sağlayabilmektedir.

Anason otu ya da anason tohumunun bazı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen anason yağı, tamamen doğal olması ile bitkisel yağlar arasında yer almaktadır. Tarihine bakıldığında oldukça eski uygarlıkların dahi şifa olarak kullanmış olduğu bu bitki ve yağı, içeriğinde pek çok faydalı bileşeni barındırmaktadır.

Anason Aroma Verici Yağıyla Hangi Cilt Bakımları Yapılır?

Anason aroma verici yağı ile çeşitli cilt bakımları yapabilmek mümkündür. Örneğin anason aroma verici yağ ile sivilce karşıtı bir maske yapılarak var olan sivilce, akne ve siyah noktalardan kurtulabilmek ve bu gibi cilt problemlerinin önüne geçebilmek mümkündür. Üstelik Anason aroma verici yağ, ciltte daha önce meydana gelen akne, post – akne ve yaralanmalardan kalan izlerin giderilmesine ve cildin yumuşacık olmasına yardımcı olabilmektedir.

Bu gibi faydaları sayesinde kişisel bakım amacıyla da tercih edilen anason yağı ile maske yapabilmek için gerekli malzemeler ise; 1 damla limon esansiyel yağ, 3 damla anason aroma verici yağ, 2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt, 1 yemek kaşığı mısır unu ve 5 – 6 adet çilek gereklidir. Çileklerin ezilmesi ve tüm malzemelerin karıştırılması ile elde edilen bu karışımın yatmadan önce yüze 20 dakika kadar maske olarak uygulanması halinde, oldukça etkili sonuçlar elde edilecektir. Üstelik bu yağ ile besleyici maske ya da kırışıklık giderici maske yapabilmek de mümkündür.

Anason Aroma Verici Yağın Faydaları Nelerdir?

Anason aroma verici yağ, gerek insan sağlığına, gerekse cildine oldukça faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Tamamen doğal bir içeriğe sahip olmasından dolayı bu denli faydalı olan anason aroma verici yağ, antibakteriyal, antioksidan, balgam söktürücü ve mantar önleyici gibi bazı özelliklere sahiptir. Kramp, spazm, ishal, kas ağrıları, hazımsızlık, şişkinlik, akut göğüs ağrısı ve sindirim sistemindeki problemlere de iyi gelmektedir. Öte yandan cilt bakım yağları arasında da yer alan bu yağ, cildin sivilce ve aknelerden temizlenmesine ve kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Anason Aroma Verici Yağın Yan Etkileri

Günümüzün en sık kullanılan cilt bakım yağlarından biri olan anason yağı, her ne kadar oldukça faydalı bir yağ olsa da, bazı hassas ciltlerde istenmeyen reaksiyonlar gösterebilmektedir. Anason yağının gösterebileceği yan etkileri ise; alerjik reaksiyonlar, ağız ve dudak kenarlarında inflamasyon, mide bulantısı ve ciltte irritasyon olabilmektedir.

Anason Aroma Verici Yağ Nerede Satılır?

Anason Aroma Verici Yağ, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen anason aroma verici yağ satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2547, 2821, 2823, 2824″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.