Aktar Bloğu

Tatlı Toz Biber ve Tüketimi Hakkında

Tatli toz biber ve tuketimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tatlı toz biber, kırmızı biberin acı biber katılmadan öğütülüp toz haline getirilmiş halidir. Güneş ışığına ve ısısına ihtiyacı olan bir baharattır. Yetişme döneminde bol sulu ve ılık havayı tercih etmektedir. Olgunlaşma döneminde yüksek sıcaklığı ve bol suyu tercih eden bir bitkidir. Ülkemizde en çok Güneydoğu bölgesinde yetiştirilir. Kırmızı toz biberin 100 gramında 37 kalori bulunmaktadır. İçinde bolca A ve C vitamini vardır.  Aktarlarda ve marketlerde bulunur.

Bebekler Tatlı Toz Biber Tüketebilir Mi?

Bebekler için ilk 1 sene hiçbir baharat tüketilmemesi uygun görülür. 8 ay sonunda tüketilmesinde bir sakınca görülmemekle birlikte tatlı toz biberin faydası çoktur. Detaylı inceleyecek olursak;

  • İçinde C vitamini bulunduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcıdır.
  • Gaz ve idrar söktürücü özelliği olduğu için bağırsakları çalıştırır.
  • Midedeki yaralara yardımcı olmaktadır.
  • Ödemleri indirmeye yardımcıdır.
  • Dolaşımı hızlandırır ve kalp krizi ve felce karşı koruma sağlar.
  • Yakılan enerji miktarını artırarak zayıflatmaya yardımcı olur.
  • Midede gaz birikimini önlemeye yardımcıdır.
  • İçinde az miktarda da olsa B vitamini bulunduğundan hafıza, beyin ve ruh sağlığını korumaya yardımcı olur.
  • Mutluluk hormonu salgılar.

Tatlı toz biberler, bebeklerin gaz sancıları için kullanılmaktadır. Fazla tüketimi sonucunda bebeklerde mide sancıları yapabilmektedir. Bu nedenle öncesinde mutlaka doktora danışmak gerekmektedir.

Çocuklar Tatlı Toz Biber Tüketebilir Mi?

Zengin lif içeriğine sahip olduğundan çocuklarda kabızlığa ve sindirim sistemine yararlı gelmektedir. Çocuklarda toz olarak tüketildiği takdirde dikkatli olunması gerekir. Toz olduğu için boğaza kaçma ihtimali vardır. Ancak tatlı toz biberin sağlık için tüketilmesinde herhangi bir zarar görülmemektedir. Çocukların boğaz ağrısı ve soğuk algınlıklarında çorbaların içine katılıp tüketilmesi halinde yardımcı olur.

Kimler Tatlı Toz Biber Tüketebilir, Kimler Tüketemez?

Fazla tüketimi sonucunda mideye zarar verdiği için mide hastalarının fazla tüketmesi uygun görülmemiştir. Tatlı toz biberin kanser hücrelerine karşı savunma sağladığı için dozunda tüketilmesi faydalıdır.  Bağırsakları çalıştırdığı için ishal olan insanların tüketmesi tercih edilmemektedir. Bebek ve çocuklarda toz olarak tüketilirken dikkatli olunması gerekmektedir.

Tatlı Toz Biberler Nerede Satılır?

Tatlı toz biber, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen tatlı toz biber satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1563, 1581, 1562, 1580″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.