Aktar Bloğu

Acı Toz Biberin Faydaları Nelerdir?

Aci toz biberin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Acı toz biber, acı ve tatlı biberlerin kurutulup dövülmesiyle elde edilir. Sıcak yöre yemeklerinde daha çok kullanılır. Türkiye, Hindistan ve Macaristan başta olmak üzere çeşitli bölgelerde yetiştirilmesi yapılır. Ülkemizde ise başta Güneydoğu bölgesi olmak üzere Ege ve Akdeniz’de üretimi yapılır.

Acı Toz Biberin Faydaları Nelerdir?

  • İçinde C vitamini bulunduğundan dolayı gribe karşı vücudu dirençli tutmaya yardımcıdır.
  • İçerisinde Capsaicin maddesi bulunur. Bu madde ağrıları hafifletmeye yardımcıdır. Sinirlerin uyarılmasına yardımcı olup, beyne endorfinin maddesi salgılar. Bu da ağrıların hafiflemesine yardımcı olup, vücudu uyuşturur.
  • Kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
  • İçindeki C vitamini, beta ve karoten kalp riskinin azalmasına yardımcı olur.
  • Midedeki virüslere karşı mideyi korur. Ülser yakalanma riskini azaltır.
  • Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olup kabızlığa karşı etkilidir. Zayıflamaya da yardımcı olur. Bu nedenle Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından acı biberin tüketimi önerilmektedir.
  • Balgamın sökülmesine yardımcı olur ve kronik bronşit gibi rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. Ancak yine de hem kronik ve alerjik hem de önemli rahatsızlığı olan kişilerin acı toz biber tüketimi öncesinde mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir.
  • İçerisindeki Capsaisin maddesi ile kanser hücrelerinin vücuda yayılmasını önler.
  • Ödem sebebiyle vücuttaki şişliklerin giderilmesine yardımcı olur.
  • Romatizmanın sebep olduğu ağrıları gidermeye yardımcıdır.

Acı Toz Biberin Sağlığımız İçin Önemi Nedir?

Yemeklerde çokça rastladığımız acı toz biber kalsiyum potasyum ve vitaminleri bolca barındırır. İçerisindeki Capsaisin maddesi nedeniyle birçok hastalığa şifa olarak kullanılıyor. Kalbin ihtiyacı olan maddeleri içinde barındırır Vücut sıcaklığını artırır kanı inceltip dolaşımı hızlandırır. Kan hücrelerine yapışan toksinleri temizlenir.

Hipertansiyonu olan hastalara önerilir. Kan dolaşımını hızlandırır ve kan depolanmasını dengeler.

Baharatlı acı biber bağırsakları hızlandırarak sindirimi kolaylaştırır. Mide krampları, asit ve gaz gibi sorunları çözmeye yardımcı olur.

Antifungal özelliklere sahip olduğundan mantar sorunlarına da iyi gelir.

Acı Toz Biber Nasıl Tüketilmelidir?

Yemeklerde çok kullanılan bu baharatı hem aktarlarda hem marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz. Acı toz biber tüketimi için bebek ve çocuklara yedirmek istenirse toz olarak değil karışım yapılarak tüketilmesi daha uygundur. Fazla tüketim sonucunda midede spazm olabilir. Evde yapımı ise güneş ısısı istediğinden yaz mevsiminde daha rahat olacaktır.

İnternetten hemen acı toz biber satın almak isteyenler ise e-Aktariye üzerinde sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2556, 2549, 2560, 2561″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.