Aktar Bloğu

Sarımsaklı Sabun Nasıl Kullanılır?

Sarimsakli sabun nasil kullanilir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Saçkıran rahatsızlığına faydalı olması ve dökülen saçların yerine yenisini çıkarması ile bilinen sarımsaklı sabun, günümüzün en çok tercih edilen ve kullanılan bitkisel sabunlarından biridir. Tamamen doğal yollardan sarımsağın özü ile elde edilen bu sabun, saçlarda adeta mucizevi bir etki gösterebilmektedir. 7’den 70’e hemen hemen herkesin kullanımına uygun olması sayesinde pek çok kişi tarafından kimyasal içerikli şampuanların yerine kullanılmaktadır. Bu sabunun daha fazla fayda sağlayabilmesi için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. İşte, sarımsaklı sabunun tavsiye edilen kullanım şekli…

Sarımsaklı Sabun Nasıl Kullanılır?

Sarımsaklı sabunun faydaları arasında saç dökülmesinin, saçkıranın, kepek oluşumunun önüne geçmesi gibi özellikler bulunmaktadır. Ağırlıklı olarak saç derisine nüfuz eden ve bu sayede sağlıklı saç kökleri elde edilmesini sağlayan sarımsaklı sabunun, özellikle kimyasal içerikli olmayan, tamamen doğal ve organik olarak yapılmış olduğundan emin olunması gerekmektedir. Bunun ile beraber bu doğal sabunun faydalarını tam anlamıyla görebilmek için şampuan gibi kimyasallarla beraber kullanılmaması gereklidir. Tek başına düzenli bir şekilde kullanıldığı takdirde büyük oranda etkisini gösterecektir.

Sarımsaklı sabun, banyoda saçın ıslatılmasının ardından saça sürülerek köpürtülmeli ve saç diplerine 1 – 2 dakika boyunca masaj yaparak uygulanmalıdır. Ardından da bol suyla iyice durulanmalıdır. Bu şekilde her banyoda 3 defa uygulandığında saçların daha gür bir şekilde uzadığının görülmesi mümkündür.

Sarımsaklı Sabunu Özellikleri

Genellikle saç bakımı yapabilmek adına kişisel bakım ürünü olarak kullanılan sarımsaklı sabun, pek çok özelliğe sahiptir. Tutam tutam dökülen saçların çözümünde en etkili yollardan biri olan sarımsaklı sabun, kelliğin dahi giderilebilmesini sağlayabilmektedir. Saç köklerini besleyici özelliği sayesinde daha sağlıklı saçların uzamasına yardımcı olan bu sabun, kepek gibi problemlerin giderilmesini de sağlayabilmektedir. Üstelik rahatsız edici bir kokusunun bulunmaması, saçkıran, egzama, mantar gibi çeşitli saç derisi rahatsızlıklarının giderilmesi ve hiç saç bulunmayan bölgelerde dahi saç uzamasını sağlaması, sarımsaklı sabunun faydalarındandır.

Sarımsaklı Sabunu Zararları Var Mı?

Sarımsaklı sabun, içeriğinde herhangi bir kimyasal madde bulunmaması nedeniyle oldukça faydalı olan sabunlardan biridir. Bilinen herhangi bir zararı bulunmazken, alerjik reaksiyon gösterebilme ihtimali bulunan ciltlerde test edilerek kullanılması faydalı olacaktır. Bunun dışında sarımsaklı sabun oldukça faydalı olup, yan etkisi ya da zararı bulunmamaktadır.

Sarımsaklı Sabun Nerede Satılır?

Sarımsak özlü sabun, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerle doğal sabunların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen sarımsak özlü sabun satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer doğal ve bitkisel sabunları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2252, 2251, 2240, 2239″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.