Aktar Bloğu

Limonlu Bitki Çayını Demlemenin Püf Noktaları!

Limonlu bitki cayini demlemenin puf noktalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Kış mevsimi, hastalıkların artması, vücut direncinin azalması ve bunun gibi pek çok nedenle bitki çaylarının en çok tüketildiği aylar olarak bilinmektedir. Bitki çayları genel olarak doğal bir şifa kaynağı olması sebebiyle insan sağlığına oldukça önemli faydalar sağlamaktadır. Limonlu bitki çayı da, bu faydalı olan bitki çayları arasında yer almaktadır.

Kimyasal ilaçların bir yandan fayda sağlarken bir yandan insan vücuduna zarar vermesi, günümüzde pek çok kişiyi bitki çaylarına yönlendirmektedir. Özellikle kış mevsiminde bolca tüketilen bitki çaylarından limonlu çay da, bol miktarda C vitamini içermesi nedeniyle kışın ortaya çıkan soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklarla başa çıkabilme konusunda fayda sağlamaktadır. Fakat limonlu bitki çayı demleme konusunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır.

Limonlu Bitki Çayı Demlemenin Püf Noktaları!

Limonlu çay demlerken ilk olarak limonların iyice yıkanması ve tadının lezzetli olması açısından tercih edilecek olan suyun arıtılmış su olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Limonlardan birini ortadan ikiye ya da dörde bölünüp suyun içine bırakılmalı ve kaynaması sağlanmalıdır. Kaynayan suyun altı kapatılarak 5 dakika dinlenmeye bırakılmalıdır. Bu esnada diğer limonun suyu sıkılırken, kaynayan suyun içerisindeki kabuk alınır. Bir yemek kaşığı bal ilave edilerek karıştırılır. Bu şekilde limonlu çay hazır olacaktır.

Eğer hazır limonlu çay satın alacaksınız demleme işlemleri aynı olmaktadır. Ek olarak limon katıp, aromasını artırabilirsiniz.

Limonlu Çayı Yerine Tercih Edebileceğiniz Bitki Çayları!

Bu soğuk kış günlerinde limonlu çay tüketmek istemeyenler için pek çok alternatif bitki çayı bulabilmek mümkündür. Zencefilli çay, yeşil çay, naneli çay, Adaçayı ve rezene çayı, bu alternatif bitki çaylarından yalnızca bazılarıdır.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Zencefilli Çay

Zencefilli çay, sağlık açısından oldukça faydaları olan bir bitki çayıdır. Yüksek antioksidan özelliğine sahip olan zencefilli çay, ağların hafiflemesine, C vitamini içeriği sayesinde gribe, öksürüğe, balgama ve kilo vermeye fayda sağlamaktadır.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1368″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Yeşil Çay

Günümüzde oldukça sık tüketilen bitki çaylarından yeşil çay, daha çok kilo vermeye yardımcı olmasıyla bilinmektedir. Kötü kolesterolün düşürülmesini, diyabetin ilerleyişini engellemesi, saç ve cilt sağlığını koruması, damar tıkanıklığı ve kanserin önüne geçmesi, yeşil çayın faydalarındandır.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1427″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Naneli Çay

Naneli çay, kışın vazgeçilmez öğelerindendir. Safra taşını çözen, mide bulantısını gideren, kusmayı önleyen ve sindirime yardımcı olan naneli çay, burun tıkanıklığını giderip sinüsleri açabilmektedir.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1411″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Adaçayı

Sinir ve stres açısından birebir olan adaçayı, depresyon iyi gelmektedir. Bunun ile beraber karaciğerin temizlenmesine, astım ve bronşitin belirtilerin hafiflemesine, aşırı terlemenin önüne geçilmesine ve zararlı toksinleri vücuttan atılmasına fayda sağlamaktadır.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1434″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row content_placement=”middle”][vc_column width=”3/4″][vc_column_text text_larger=”no”]

Rezene Çayı

Rezene çayı da yine insan sağlığına büyük fayda sağlayan bir bitki çayıdır. Her aktardan temin etmek mümkün olan bu çay, bebeklerin dahi tüketimine uygundur. Bitki çaylarının faydaları bu denli fazla olduğundan, bu günlerde tüketilmesi oldukça önemlidir.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”1″ include=”1426″ columns=”1″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Diğer Bitki Çaylarımızı İncelediniz mi?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1433, 1428, 1423, 1367″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.