Aktar Bloğu

Zencefilli Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

Zencefilli cayin cilde faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Zencefil, uzun yıllardır Çin ve Asya gibi bölgelerde şifa kaynağı olarak kullanılan bitkilerden biridir. Bitki çayı ya da bitkisel yağ olarak da kullanılabilen bu bitki, hemen hemen her mutfakta yer alan baharatlardandır. Zencefilli çay ise, günümüzde en çok tüketilen bitki çaylarından biridir. İnsan sağlığına oldukça faydaları bulunan bu bitki çayı, özellikle kış aylarında soğuk algınlığına, öksürüğe, gribe ve nezleye fayda sağlamaktadır. Günümüzde hemen hemen her aktarda ya da organik pazarda satışı gerçekleştirilen zencefil ya da zencefilli çayı satın alabilmek mümkündür.

Zencefilli Çayın Cilde Faydaları Nelerdir?

Zencefilli çayın cilde faydaları oldukça fazladır. Düzenli bir şekilde kullanılması halinde vücutta olduğu gibi ciltteki toksinlerin de atılmasını sağlayan zencefilli çay, erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçilmesi ve cildin daha genç görünmesi konusunda büyük fayda sağlamaktadır. Bunun ile beraber içeriğindeki gingerol sayesinde vücuttaki serbest radikaller ile mücadele ederek daha sağlıklı bir cilde kavuşulması konusunda etkilidir. Zencefilli çayının cilde faydaları elbette ki bu kadar değildir. Cildi arındırıp sivilce ve aknelerden temizlenmesi, ciltteki ölü derilerin atılması, hücrelerin yenilenmesi, antiseptik özelliği sayesinde ciltte meydana gelen yaraların giderilmesini ve lekelerin giderilmesi de, zencefilli bitki çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Zencefilli Çay Cilde Sürülür mü?

Zencefilli bitki çayının faydaları cilt açısından oldukça fazladır. Bu faydaları görebilmek için çayın tüketilmesi gerekmektedir. Diğer pek çok bitki çaylarında olduğu gibi zencefilli çayın cilde sürülmesi ise ancak pamuk yardımıyla tampon yapmak iledir. Fakat bu şekilde fayda sağladığına dair pek bir bilgi bulunmamaktadır. Bunun aksine toz zencefil ile maskeler yapılarak cilde uygulanabilmekte ya da zencefilli kremler kullanılabilmektedir.

Zencefilli Çayı Cildine Kimler Uygulamalı, Kimler Uygulamamalıdır?

Zencefilli bitki çayını hemen hemen herkes cildine uygulayabilir. Ancak tüketilmesi konusunda bazı kişilerin bu çaydan uzak durması gerekmektedir. Örneğin; zencefilli çay oldukça fazla etki sağladığından hamilelerin kullanmadan önce mutlaka doktoruna danışması gerekmektedir. Bunun ile beraber ateşi olanların, iltihaplı cilt rahatsızlığı olanların, ülser ya da safra taşı bulunanların zencefilli bitki çayını tüketmemesi gerekmektedir.

Zencefilli Çay Nerede Satılır?

Zencefilli Çay, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Zencefilli Çay satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1368, 1476, 1419, 1472″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.