Aktar Bloğu

Passifloralı Bitki Çayını Çok Tüketmenin Sakıncası Var mı?

Passifloralı Bitki Çayını Çok Tüketmenin Sakıncası Var mı

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bitki çayları, toplumumuzda oldukça büyük bir yere sahip olan şifa kaynaklarıdır. Passifloralı bitki çayı da bu şifa kaynaklarından biridir.

Passifloraceae adı verilen ve passiflora bitkisinden elde edilen bu bitki çayı, sakinleştirici özelliği ile bilinmektedir. Bunun ile beraber insan sağlığına pek çok fayda sağlayan bitki çaylarından biri olan passifloralı çay, menopoz belirtilerini azaltma, yüksek tansiyonu düşürme, uyku problemlerini giderici, kaygıyı yatıştırıcı, cilt problemlerini iyileştirme, yaşlanma belirtilerini geçiştirme, stresi giderme ve uzun yıllar boyunca genç kalma etkileri göstermektedir.

Passifloralı Bitki Çayı Çok İçilirse Bir Şey Olur mu?

Passifloralı bitki çayı çok içilirse elbette ki beklenmeyen etkilere neden olabilmektedir. Normal şartlarda her şeyin ve özellikle bitki çaylarının fazlası zarar olduğu gibi, passifloralı çayın çok içilmesi de beklenmeyen etkilere neden olabilmektedir.

Passifloralı Bitki Çayını Çok İçmenin Zararları Var mı?

Paasifloralı bitki çayının faydaları kadar zararları da vardır. Doğru ve yeteri kadar tüketilmediği takdirde çeşitli yan etkiler ve zararlar gösterebilmektedir.

Passifloralı bitki çayını çok içmenin zararlarına bazı örnekler göstermek gerekirse; baç dönmesi, mide bulantısı, kusma, geçici bilinç kaybı, kalp atışında düzensizlik, yine düzensiz kas ağrıları, rehavet bunun gibi durumlar, bu çayın zararları arasında yer almaktadır.

Bunun ile beraber rahim kaslarında kasılmalara neden olan bu bitki çayı, bu nedenle hamilelerin kullanımına uygun değildir.

Passifloralı Bitki Çayının Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Passifloralı çayı, insan sağlığına büyük ölçüde fayda sağlayan bitki çaylarından biridir. İçeriğindeki çeşitli faydalı bileşenler sayesinde etkisini gösteren bu çay, vücuttaki iltihabın kurutulması, kas ve eklem ağrılarının en aza indirgenmesi, adet sancılarını hafifletmesi, stres kaynaklı baş ağrılarının giderilmesi, sigaraya bırakmaya yardımcı olması, menopoz belirtilerini hafifletmesi ve bunun gibi pek çok konuda etkili olmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra passifloralı çayın içeriğindeki bazı maddeler sakinleştirici bir etki gösterirken, vücudun yatıştırılması, stresi azaltması, depresyona karşı olumlu etkiler göstermesi gibi durumlar da bu çayın faydaları arasında yer almaktadır.

Günümüzde bu çayı hemen hemen her aktardan, eczanelerden ve organik pazarlardan temin edilebilen bu bitki çayı, düzenli ve doğru bir şekilde kullanılmalıdır. Aksi takdirde faydası değil zararı dokunacaktır.

Passifloralı Bitki Çayı Nerede Satılır?

Passifloralı Bitki Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Passifloralı Bitki Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1417, 1427, 1428, 1434″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.