Aktar Bloğu

Ihlamur Ödem Atar mı? Zayıflatır mı?

ihlamur odem atar mi zayiflatir mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Günümüzde en çok tüketilen bitki çayları listesinde ilk sıranın sahibi olan ıhlamur çayı, hemen hemen her evde yer alan ve 7’den 70’e herkes tarafından tüketilen bir çaydır. Günlük olarak tüketilen siyah çayın ardından gelen ıhlamur çayı, pek çok konuda insan sağlığına fayda sağlayabilmektedir. Özellikle de kış aylarında sık sık demlenerek tüketilirken, gribal enfeksiyonlara ve bu gibi hastalıklara karşı koruyucu bir etki göstermektedir.

Ihlamur Ödem Atar mı?

Ödem attıran bitki çayları listesinde yer alan ıhlamur çayı, metabolizmanın hızlanmasına ve dolayısıyla ödemin atılmasına yardımcı olmaktadır. Ödem attırıcı çaylar arasında en etkili olan ıhlamur ve nane bitki çayı, oldukça kolay bir şekilde hazırlanmaktadır.

Vücudundaki ödemi atmak isteyen kişiler için; yarım demet maydanoz, yarım demek taze nane, bir tane limon ve bir miktar taze ıhlamur yeterli olacaktır. Bu malzemeleri bir litre suya koyup demleyip sabahları aç karnına bir bardak tüketildiğinde, vücuttaki ödem kolaylıkla atılabilmektedir.

Ihlamur Zayıflatır mı?

Ihlamur çayı ile alakalı olarak fazlalık kilolarından kurtulmak isteyen bireylerin en çok merak etmiş olduğu konulardan bir diğeri ise, kilo vermeye yardımcı olup olmadığıdır. Ihlamur çayı, metabolizmanın hızlanması ve ödemin atılması üzerindeki etkileri sayesinde kilo verme konusunda da yardımcı olabilmektedir.

Ihlamur çayının fazlalık kilolardan kurtulma üzerindeki etkisi, günümüzde pek çok uzman tarafından kabul edilmektedir. Dolayısıyla ıhlamurun faydalarından biri de kilo vermeye yardımcı olmasıdır. Her ne kadar bu çay kilo vermeye yardımcı olsa da, diyet programında devamlı olarak kullanılmamalıdır. Bu bitki çayı, ancak doğru ve düzenli bir şekilde tüketildiği takdirde fayda sağlamaktadır. Aksi takdirde faydadan çok zararı dokunabilir.

Diyette Ihlamur Tüketilebilir mi?

Ihlamur bitki çayının diyette tüketimi elbette ki mümkündür. Fakat diğer bütün bitki çaylarında olduğu üzere ıhlamur çayının tüketiminde de dikkat edilmesi gereklidir. Kilo vermek amacıyla tüketilmek istenen bu çay için uzmanların tavsiye ettiği bazı yöntemler bulunmaktadır. Örneğin; sabahları aç karnını içilmesi gereken bu çay, bu şekilde olumlu sonuçlar almaya yardımcı olabilmektedir.

Öte yandan ıhlamur çayının hazırlanışında, çayın kesinlikle kaynatılmaması gerekmektedir. Bunun yerine bir miktar ıhlamurun üzerine sıcak su ilave edilerek demlenmesinin beklenmesi ve ılık bir şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Ihlamur Nerede Satılır?

Ihlamur, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Ihlamur satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1369, 1418, 1363, 1361″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.