Aktar Bloğu

Papatya Çayı Faydaları Nelerdir?

Papatya cayi faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Papatya çayının tarihi Roma ve Eski Mısır’a kadar dayanmaktadır. Yüzyıllardır kullanılmakta olan papatya çayı günümüzde de oldukça sık bir şekilde kullanılmaktadır. Genellikle uyku bozukluğu için kullanılan papatya çayının faydaları sadece bununla sınırlı değildir. Sakinleştirmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olmaktadır. Ülkemizde de oldukça sık kullanılan papatya çayı ile ilgili birçok soru sorulmaktadır. Papatya çayını nasıl tüketmemiz gerektiği, faydalarının neler olduğu, zararlarının olup olmadığı gibi sorular herkesin en çok yönelttiği soru türlerinden birkaçıdır.

Papatya Çayı Faydaları

Papatya Cayi Faydalari Nelerdir 4

 

Papatya çayı günümüzde en çok tercih edilen bitki çayları arasında yer almaktadır. Uzmanların tavsiyeleri üzerine de her geçen gün papatya çayına olan talebi artırmaktadır. Şimdi papatya çayı faydaları ve sağlığımız için olan önemini inceleyelim;

  • Papatya çayı sakinleştirmeye yardımcı olmaktadır.
  • Cildi temizlemeye ve yumuşatmaya yardımcı olmaktadır.
  • Migren ağrılarının hafifletmeye, vücutta bulunan kan şekerini dengelemeye yardımcı olmaktadır.
  • Nane, ada çayı gibi papatya çayı da grip, nezle ve öksürüğümüz olduğunda en çok tercih ettiğimiz çaylar arasında yer almaktadır.
  • Diş ağrılarının ve diş eti problemlerinde yardımcı olmaktadır.
  • Hazımsızlığı gidermeye, adet dönemlerinde meydana gelen ağrı ve krampların azalmasına yardımcı olmaktadır.
  • Sinüziti olan kişilerin de en çok tercih ettiği çaylar arasında yer almaktadır.
  • Özellikle kadınların en çok tercih ettiği çaylar arasında yer alır. Çünkü saç sağlığı için önemlidir. Saçları yıpranmaya karşı korumak, saçlara parlaklık kazandırmaya yardımcı olmaktadır.
  • Uyku problemi olan kişilere, stresli olan kişilere yardımcı olup, dinginleştirmektedir.
  • Beslenme ve Diyet Uzmanları da papatya çayını tavsiye etmektedir. Çünkü metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olup, kaslarımızı gevşetici etkileri bulunur.

Papatya Çayı Nasıl Demlenir?

Tüm çaylarda olduğu gibi papatya çayını demlemek de çok kolaydır. 1 tatlı kaşığı büyüklüğündeki çay kaynamış suyun içerisinde atılır, devamında ise haşlanmaya bırakılır. Ortalama 10 dakika demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra ise süzülür. Yanında limon ile tüketilebilir.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.