Aktar Bloğu

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

Corek otunun faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Çörek otu ince yapraklı ve yaklaşık olarak 40 cm uzunluğunda bir tarla bitkisidir. Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde yetişmektedir. Küçük siyah tanecikler kapsüller içinde yetişmektedir. Bu tanecikler içerisinde bolca vitamin ve vücuda faydası olan mineraller bulunur. Çörek otunun bağışıklık sistemi üzerinde etkisinin olduğu bilinmekte ve bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçların yapımında bolca kullanılmaktadır. Çörek otu %21 protein, %38 karbonhidrat ve %35 bitkisel yağların karışımından oluşmaktadır.

Çörek Otunun Faydaları Nelerdir?

  • Çörek otukullanımı bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunmaktadır.
  • Yapılan araştırmalara göre çörek otu içerisinde bulunan Nigella sativa kemik iliği ve bağışıklık hücrelerinin artmasına katkıda bulunmaktadır.
  • Antioksidan özelliği bulunmaktadır.
  • Çörek otunun iltihaplanmayı engelleyici bir özelliği bulunmaktadır.
  • Çörek otu içerisindeki iltihap engelleyici madde aynı zamanda eklem iltihaplanmalarının da önüne geçmektedir.
  • Meme ve prostat kanserini yavaşlatıcı etkisi bulunmaktadır.
  • Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaya göre çörek otunun karaciğeri koruyucu özelliği bulunmaktadır. Ayrıca bu araştırmaya göre karaciğeri kansere karşı büyük oranda korumaktadır.
  • Kandaki şeker miktarının düşürülmesine yardımcı olur.
  • Çörek otu aynı zamanda alerjik hastalıkları ortadan kaldırmak içinde kullanılabilir.
  • Mide zarına zarar veren nedenlere karşı çörek otu koruyucu bir görev üstlenmektedir.
  • Nefes darlığı çekenlerde rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.
  • Kalp sağlığını koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Çörek Otunun Bağışıklık Sistemine Etkisi

Corek Otunun Faydalari Nelerdir 3

 

Yapılan araştırmalara göre çörek otu en çok bağışıklık sistemi üzerinde etkili olmaktadır. Bu nedenle de günümüzde birçok bağışıklık sistemi ilacının yapımında çörek otunun etkin olarak kullanıldığı görülmektedir. Günde 2 gram kadar kullanılacak olan çörek otu doğal hücre sayısının artmasına yardımcı olmaktadır. Bu da vücudu zararlı mikrop ve virüslere karşı daha etkin koruyacaktır. Ayrıca çörek otu bağışıklık sisteminde bulunan hücreleri uyarmaktadır.

Kansere Karşı Koruyucu Etkisi

Çörek otu aynı zamanla kanserle olan mücadelede de etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Başta meme kanseri, karaciğer kanseri, mide kanseri olmak üzere birçok kansere karşı çörek otu kullanımı fayda sağlamaktadır. Çörek otu kimi kanserlerin oluşmasını engellerken kimi kanserlerin ise görülme ihtimalini uzatmaktadır. Bu nedenle hem kanserle mücadelede kullanılan ilaçların yapımında çörek otu etkin olarak kullanılabilmektedir.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.