Aktar Bloğu

Kantaron Bitkisinin Faydaları Nelerdir?

Kantaron Bitkisinin Faydalari Nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Üzerinde sarı çiçekler açan kantaron bitkisi, halk arasında sarı kantaron ya da binbirdelik otu olarak da bilinmektedir. Genel olarak yeşilin bol olduğu tepe, bayır ve yaylalarda görülür. İlkbaharın gelmesi ile filizlenir ve sonbaharın sonlarına doğruda dökülmeye başlar. Kantaronun hem çiçeklerinden hem de köklerinden faydalanılabilir. Bu bitkinin inanılmaz derecede faydaları bulunmaktadır.

Kantaron şemsiye çeklinde açan altın sarısında beş parçaya bölünmüş olan çiçeklere sahiptir. Kenarları koyu siyah olan tüylerle çevrilmiştir. Sahip olduğu güzellik ile doğa harikası olarak adlandırılır. Yüksek ışığa tutulduğu zaman içerisinde bulunan yağ guddeleri noktalar halinde ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan bu yağ guddelerinden dolayı adına binbirdenlik denilmektedir.

Yapılan araştırmalara göre içerisinde C vitamini, zamk, karoten, uçucu yağlar ve daha bilinmeyen birçok ana bileşen bulunur. Ayrıca bu araştırmalara göre kantaron çiçeğinin hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. İçerisinde bulunan hiperisin beyin sinirlerinin yumuşamasına ve gevşemesini sağlayarak kişinin rahatlamasına yardımcı olur.

Kantaron Bitkisinin Faydaları

Kantaron Bitkisinin Faydalari Nelerdir 3

  • İştah açmaya yardımcı olmaktadır.
  • Yüksek ateşin düşmesine yardımcı olmaktadır.
  • Vücuda enerji vermeye ve direncin artmasına yardımcı olmaktadır.
  • Kadınlarda adet döneminde görülen kasık ağrılarının etkisinin azaltılmasında ve tamamen ortadan kaldırılmasında yardımcı olmaktadır.
  • Kasları gevşetmeye yardımcı olmaktadır.
  • Öksürüğü kesmeye ve göğsün yumuşamasına yardımcı olmaktadır.
  • Çocuklarda korkuya bağlı olarak görülen gece uykuda işime sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu söylenmektedir.
  • İdrar yolunda görülen enfeksiyonları geçirmeye, mesanede oluşan taşları eritmeye ve bu taşların düşmesine yardımcı olmaktadır.
  • Yağı çıkartılarak bel ve sırta masaj yapılarak ağrıların giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  • Bebeklerdeki gaz sorunun ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.