Aktar Bloğu

Neden Çam Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden cam yagi kullanmak gerekir

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Bitkisel yağlar, genellikle saç ve cilt sağlığı gibi kişisel bakım alanında kullanılan doğal ürünlerden biridir. Her bitkinin farklı bir faydası ve özelliği bulunurken, çam yağı da sağlık açısından oldukça faydalı olan bitkisel yağlardan biri olarak gösterilebilmektedir.

Çam ağacının yapraklarının soğuk sıkım işleminden geçirilmesi ile elde edilen bir yağdır. İçeriğindeki vitamin ve mineral özleri ile başta saç sağlığı olmak üzere pek çok konuda mucizevi etkiler gösterebilen yağ, çam terebentin yağı ile karıştırılmamalıdır. Her iki yağ birbirinden farklı olurken, çam terebentin yağı reçineden, çam yağı ise çam yapraklarından elde edilmektedir.

Neden Çam Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Çam Yağı Kullanmak Gerekir?

Neden Çam Yağı Kullanmak Gerekir?

Yağını kullanmak için pek çok neden gösterebilmek mümkündür. Örneğin; yüzde 100 doğal ve bitkisel bir ürün olması, adeta şifa kaynağı olması, içeriğinde herhangi bir kimyasala yer verilmemesi ve vitamin ile mineral bakımından oldukça zengin olması, bu yağın kullanımı için başlı başına bir neden olarak gösterilebilmektedir.

Günümüzde pek çok insanın ideal bir kişisel bakım ürünü olarak kullanmış olduğu yağ, ayrıca saçların sağlığına kavuşması, saç derisi problemlerinin ortadan kaldırılması, saçlar için gerekli olan vitamin ve mineralin karşılanması, cildin daha parlak bir görünüm kazanması, vücuttaki mikropların kırılması ve genel sağlık sorunlarına bir çözüm olabilmesi gibi nedenlerden dolayı da kullanılması gereken bir yağ olarak gösterilebilmektedir.

Çam Yağının Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Bilinmeyen Faydaları

Öncelikle saç üzerindeki yağın faydalarından bahsetmek gerekirse; saç dökülmesini engellemesi, daha dolgun ve güçlü saçların elde edilmesini sağlaması, sağlıklı saç oluşumunu engellemesi, kepek ve mantar gibi saç derisi sorunlarının önüne geçmesi bu yağın faydaları arasında yer almaktadır. Cilt üzerindeki faydaları ise; mikropları kırması, mantar gibi rahatsızlıkları gidermesi, derinin yenilenmesini ve ölü hücrelerin atılmasını sağlamasıdır. Bu gibi nedenlerden dolayı da cilt bakım yağları arasında yer almaktadır.

Öte yandan genel sağlık açısından da oldukça faydalı olan bu yağ, bağışıklık sistemini güçlenmesi konusunda bir hayli etkilidir. Üstelik astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelmesi, grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara iyi gelmesi, yaralar üzerinde etkili olması, anne sütünü artırıyor olması ve vücudun temel gereksinimlerini karşılaması, yine bu yağın bilinmeyen faydaları arasında yer almaktadır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2802, 2799, 2796, 2785″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.