Aktar Bloğu

Çam Terebentin Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Çam Terebentin Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Çam terebentin yağı, çam ağaçlarının gövdesinde oluşan ve terebentin adı verilen reçinelerin soğuk preslemeden geçirilmesi ile elde edilen bitkisel yağlardan biridir. İnsan sağlığına her anlamda faydalı olan bu yağ, bunca faydayı sahip olduğu içerik ve özellik sayesinde göstermektedir.

Çam Terebentin Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çam Terebentin yağı alırken dikkat edileceklerin başında, yağın yüzde 100 doğal ve organik bir içeriğe sahip olduğundan emin olunması gelmektedir. İçeriğine çeşitli katkı maddeleri karıştırılan bu gibi bitkisel yağlar faydalı olmak yerine zararlı olmaktadır. Dolayısıyla dikkat edilmesi gereken konuların başında bu yağın gerçek bir terebentin yağı olması gelmektedir.

Bunun ile beraber mağazada sergilenen yağın saklama koşullarına uygun olarak sergilenmiş olması de önemlidir. Örneğin; güneş görmeyen bir yerde bulunması, tarih kontrollerinin yapılmış olması, plastik şişede değil, cam şişede muhafaza ediliyor olması, serin ve kuru yerde bulunması, yine bu yağı satın alırken dikkat edilmesi gereken konular arasında yer almaktadır.

Çam Terebentin Yağının Faydaları Nelerdir?

Çam Terebentin Yağının Faydaları Nelerdir?

Çam Terebentin Yağının Faydaları Nelerdir?

Günümüzde kişisel bakım ürünü olarak kullanılan ve hem saç hem de cilt sağlığına büyük faydalar sağlayan yağ, çoğu aktardan temin edilebilecek olan cilt bakım yağlarından biridir. Aynı zamanda genel sağlık açısından da büyük etkilere sahip olduğu bilinen bu yağ, özellikle de solunum yolu hastalıklarında etkisini göstermektedir.

Saç bakım alanında ideal bir kişisel bakım ürünü olarak kullanılmakta olan yağ, saçların daha sağlıklı, canlı, parlak ve hacimli görünmesine yardımcı olmakta, derinlemesine besleyerek tüm ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Cilt üzerindeki etkileri ise; kas ve kemik ağrılarını hafifletmesi, selülitleri gidermesi, cildin doğal nem dengesini koruması ve bunun gibi pek çok özelliktir.

Çam Terebentin Yağı Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Çam terebentin yağı kullanım şekli, genellikle kullanım amacına bağlı olarak değişmektedir. Cilt üzerinde uygulanması gerektiğinde su ya da daha hafif bitkisel yağlar ile seyretilmesi gereken bu yağ, saç bakımında ise direkt olarak deriye temas etmemelidir. Ya aynı şekilde önce seyreltilmeli ya da saç uçlarında kullanılmalıdır. Ayrıca bu yağı şampuan ya da saç kreminin içerisine karıştırarak kullanabilmek de mümkündür.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2799, 9660, 9661, 2824″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.