Aktar Bloğu

Kinoanın Faydaları Nelerdir?

kinoanin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Kinoa, amaranthacea bitkisinden elde edilen ve yenilebilen bir tohumdur. Hemen hemen bütün tahıllar çimenli otlardan gelmektedir. Ancak çim ailesine ait değildir. Bitki tohumunun akrabaları ıspanak, pancar ve pazıdır. Protein, demir ve potasyum açısından oldukça zengin bir baharattır. Diyet lifi için iyi bir kaynak olup, kolayca sindirilir.

Kinoanın Faydaları Nelerdir?

Kinoa vücut için dengeleyici ve düzenleyici bir besin kaynağı olup, sağlık için pek çok yararı vardır. Kinoanın faydaları genel olarak incelendiği zaman;

  • Güçlü bir antioksidan olup, strese karşı kalp, karaciğer, böbrek, akciğerler ve pankreasın korunmasına yardımcı olmaktadır.
  • Kinoa tüketimi vücudun ihtiyaç duyduğu proteini temin etmektedir.
  • Kalsiyum kaynağıdır. İçindeki kalsiyum miktarı kemiklere beyne ve sinir sitemine olumlu etki etmektedir.
  • Diyabet riskini azaltmaya yardımcıdır. İçindeki karbonhidrat ve protein oranı kan şekerini düzenlemeye yardım etmektedir.
  • Kolesterolü düşürmeye etki eder. İçindeki yüksek lif içeriği kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
  • Kan basıncını kontrol etmeye yardımcıdır. İçeriğindeki potasyum ve sodyum maddeleri kontrol etmeye yardımcı olur.
  • Kinoa tam bir lif kaynağıdır. İçinde bulunan liflerden dolayı da sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olur. Beslenme ve Diyet Uzmanlarının en çok tavsiye ettiği besin grupları içinde yer alır.
  • Demir açısından zengin olduğu için kansızlığa etki etmektedir. Demir eksikliği bulunan tüketmesi gereken besin grubudur.
  • İçeriğindeki manganez serbest radikalleri yok ederek yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardım etmektedir.

Kinoanın Sağlığımız İçin Önemi Nedir?

Glutensizdir. Bu sebepten ötürü de çölyak hastaları için faydalı bir besin kaynağıdır. İçindeki lif ve protein içeriğiyle yemeklerden sonra tokluk hissi yaratmaktadır. İçinde glutensiz ürünlere kıyasla daha fazla antioksidan barındırmaktadır. Uzun vadede vücut ağırlığını azaltarak yardımcı olmaktadır.

Kinoa, içindeki flavonoidler çok fazla olduğundan antioksidan olarak birçok hastalığa karşı direnç sahibidir. Kanser hücrelerini önlemek ve hızlı iyileşmeyi sağlamaya yardım etmektedir.

Yüksek besin içeriği ile beyindeki nöron fonksiyonlarına etki etmektedir Beyin hücrelerini hasarlardan korumaktadır. Kinoa mineraller, yağ asitleri, vitaminler ve antioksidanlar açısından güçlü bir besin kaynağıdır.

Kinoa Nasıl Tüketilmelidir?

Lezzetli ve hafif bir besin olan kinoa, garnitür olarak yemeklere eklenebilir. Çorbalarda ve pilavlarda kullanılabilir. Un haline getirilip pasta kek ve kurabiye hamuruna katılabilir.

Kinoa Nerede Satılır?

Kinoa, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen kinoa satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer ürünlerimizi inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1904, 1903, 1890, 1889″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.