Aktar Bloğu

Acı Toz Biberin Zararları Var Mı?

Aci toz biberin zararlari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Acı toz biber patlıcangiller ailesine aittir. Zengin mineralli, kumlu, killi toprakları seven acı veya acı olmayan kırmızı kurutulmuş biberlerden elde edilir. Anavatanı Güney Amerika ve Kuzey Amerika’nın güneyi olan acı toz biber ılıman ve sıcak iklim bölgelerinde yetişme imkanı bulur. Ülkemizde Harran ovası ve Gaziantep çevrelerinde yetişme imkanı bulur. İçeriğinde kapsaisin maddesi A ve C vitaminleri bulunmaktadır.  Aktarlarda ve marketlerde bulunabilen bir baharattır.

Acı Toz Biberin Zararları Var Mı?

Acı toz biberi tüketmek herhangi bir hastalığa neden olmaz. Acı başlı başına bir rahatsızlık sebebi değildir. Bazı durumlarda işler değişmektedir ve olumsuz etkiler ortaya çıkarabilir. Acı toz biberin zararları ise şunlardır:

  • Bazı mide rahatsızlıklarında acı toz biber tüketmek rahatsızlığın dozunu artırır ve midede yaralara neden olmaktadır. Midesinde yara, tahriş ve yanma olan kişilerde çiğ olarak tüketilmesi sakıncalı görülmüştür. Acı toz biberin direkt tüketimi sonucu midedeki yara ve tahrişin iyileşme süreci uzar hatta yaranın derinleşmesine neden olabilir. Bu bakımdan mide rahatsızlığı olanların acı toz biber tüketmeleri sakıncalıdır.
  • Acı toz biber hemoroid kanamalarını fazlalaştırmakta ve basur memelerinde hassasiyeti artırmaktadır. Kronik hemoroid hastalarının acı toz biberden kaçınmaları gerekmektedir.
  • Acı toz biber asabiyet halini artırmaktadır.

Vücut Sağlığı İçin Acı Toz Biber Tüketebilirsiniz!

Vücut sağlığı için çeşitli yararları olan acı toz biberin faydaları şunlardır:

  • Acı toz biber içinde bol miktarda bulundurduğu C vitamini ile soğuk algınlığına ve çeşitli bakteriyel hastalıklara fayda etmektedir.
  • İçinde kapsaisin maddesi bulunan acı toz biber, vücut direncini artırmaya yardım etmektedir.
  • Düzenli ve belirli bir dozda tüketildiğinde midedeki mikropların ölmesine yardım eder.
  • Sindirim salgısını artırmaya yardım etmektedir. İştah açtığı için sindirimi daha kolay salgılamaktadır.
  • Lif açısından zengin olduğu için kabızlığa olumlu etkiler etmektedir.
  • Metabolizmayı hızlandırdığı için daha hızlı kilo vermek mümkün. Bu nedenle de Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından yemeklere acı katılması önerilir.

Acı Toz Biber Gluten İçerir Mi?

Acı toz biberin içinde gluten vardır. Çölyak hastaları için uygun bir besin değildir. Bu hastalığa yakalananların acı toz biber baharatını tüketmeleri sakıncalı olacaktır.

Acı Toz Biber Nerede Satılır?

Acı toz biber, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen acı toz biber satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden hem tatlı toz biberi hem de diğer baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1580, 1562, 1581, 1563″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.