Aktar Bloğu

Sığır Kuyruğu Otunun Faydaları Nelerdir?

Sigir kuyrugu otunun faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Sığırkuyruğu otu, sıracaotugiller ailesine mensup bir bitkidir. Sarı çiçekleri olan bu bitki yün otu olarak da bilinir. Boyu 60-200 cm arasında değişebilir. İnce tüylerle kaplı dik bir gövdesi ve sarı renkli çiçekleriyle kendine has bir görüntüsü vardır. Anavatanı Avrupa olan bir bitki türüdür. Ülkemizde ise Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesinde üretimi yapılmaktadır. Güneşi seven sığırkuyruğu otu güneşin en yoğun olduğu mevsimlerde çiçek açmaktadır. Aktarlarda ise satışı gerçekleşmektedir.

Sığır Kuyruğu Otunun Faydaları Nelerdir?

Eski zamanlarda sığırkuyruğu otu daha çok soğuk algınlığı ve öksürük için kullanılmaktaydı. Akciğer ve bronşit tıkanıklığını hafifletmek için kullanılan bitkilerden biriydi. Günümüzde ise direkt bunları geçirmek için olmasa da hafifletmek için tercih edilmektedir. Sığır kuyruğu otunun faydaları genel olarak incelendiğinde;

  • Solunum rahatsızlıkları ile bronşitin önlenmesine yardımcı olur.
  • Kulak ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur.
  • Güneş yanıklarını hafifletmek için kullanılır.
  • Kuru öksürüklerin hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur.
  • Küçük kesiklerde sığır kuyruğu otu tercih edilir.
  • İdrar söktürmeye yardımcı olur.
  • Balgam söktürmeye yardımcı olur.
  • Karaciğer ve dalak hastalıklarında sık sık kullanılması tavsiye edilir. Ancak emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin sığır kuyruğu otu kullanımı öncesinde doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Sığır Kuyruğu Otunun Sağlığımız İçin Önemi Nedir?

  • Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi durumlarda vücudun direnci toplamasına yardım etmektedir. Balgam söktürmeye yardımcı olma özelliği vardır ve kuru öksürükle baş etmeye de birebir bir bitkidir.
  • Solunum bozukluklarının hızla iyileşmesine destek olur.
  • Kulak ağrılarını azaltmaya yardım eder.
  • Güneş yanıklarının etkilerini geçirmekte fayda eden bir bitkidir.
  • Ciltte oluşan açık yaraların ve kesiklerin daha hızlı iyileşmesine destek olmaktadır.
  • Çay olarak tüketildiğinde idrar söktürücü özelliği vardır.

Sığır Kuyruğu Otu Nasıl Tüketilmelidir?

Sığır kuyruğu otu hem çay olarak hem de püre olarak tüketilebilir. Yapraklarından hazırlanan çay solunum yolları için faydalıdır. Yaprakları ezilip püre haline getirildiğinde ciltteki siillerin azalmasında kullanılabilir. Yapraklarından hazırlanan püresi ile ebe gümeci yaprağı karıştırılıp hazırlanan çay ise ses kısıklığına ve balgam söktürmeye fayda sağlamaktadır.

Ottan elde edilen yağ kulak ağrılarına fayda etmekle beraber çayı da ishale karşı vücudu kontrol etmektedir.

Sığır Kuyruğu Otu Nerede Satılır?

Sığır kuyruğu otu, hemen hemen tüm marketlerde ve aktarlarda bulunmaktadır. İnternetten hemen sığır kuyruğu otu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”3″ include=”1728, 1706, 1688″ columns=”3″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.