Aktar Bloğu

Hint Yağı Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Hint Yağı Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Hint yağı sayısız faydayı beraberinde getirirken, bu yağı kullanmadan önce etiketi mutlaka okumalısınız.  Tohumların kabuğunda risin bulunmaktadır ve oldukça zehirlidir. Bu zehir, yağ üretimi sırasında yağın kabuktan ayrılması ile yok edilmiş olur.

Hint yağına karşı alerjisi olan insan sayısı çok az olmasına karşın her zaman alerji riski vardır. Hint yağını kullandığınızda eğer alerjiniz var ise, kaşıntılı döküntü ve şişmeler (özellikle yüz, dil ve boğaz bölgesinde), baş dönmesi ve bazı durumlarda nefes darlığı görülebilmektedir. Bu nedenle hint yağı kullanımında önce önemli rahatsızlığınız varsa mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Hint Yağı ile Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler!

Eğer cildinizdeki kırışıklıkları en aza indirgemek istiyorsanız hint yağı size yardımcı olabilir. Moleküler olarak hafif olan bu yağ, bu özelliğinden dolayı cildiniz tarafından kolaylıkla emilir. Emildikten sonra ise kollajen ve diğer dokuların üretimini hızlandırır. Peki bu ne anlama gelir? Hint yağı cildinizdeki kırışıklıkları, kabarcıkları, akneleri, göz torbalarını, güneş yanıklarını, kuru bölgeleri, deri kesiklerini ve diğer rahatsızlıkları ortadan kaldırmanıza yardımcı olur. Ayrıca kaşıntılı ciltler için de faydalıdır.

Hint Yağının Faydaları ve Yan Etkileri

Hint Yagi Kullanirken Dikkat Etmeniz Gerekenler1

 

  • Genel olarak iyi hissettirir.
  • Çeşitli rahatsızlıkları engeller ve ortadan kaldırır.
  • Bağışıklık sistemini destekler.

Bazı yan etkileri arasında;

  • Eğer zamanından önce alınırsa hamile kadınlarda erken doğuma yol açabilir.
  • Bazı rahatsızlıklara sahip insanlarda fenalaşmaya neden olur.

Birçok Rahatsızlığa Panzehir Olarak Hint Yağı

Hint yağı kısa süreli periyodlarda alındığı zaman genellikle faydalıdır. Yukarıda belirttiğimiz faydalarından ayrı olarak hint yağının şifa vermeye yardımcı olma özellikleri vardır. Bunlar arasında astım, dizanteri ve inflamatuvar bağırsak hastalığı olan insanların iyileşmelerini hızlandırmaya yardımcı olmak bulunur. İnsanlar hint yağını, bağışıklık sistemini desteklemek için kullanmaktadır.

Hint Yağı Nerede Satılır?

Hint Yağı, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Hint Yağı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.