Aktar Bloğu

Karanfilli Bitki Çayı Nasıl Saklanmalıdır? Bozulur mu?

Karanfil, alternatif tıp tarihinde uzun yıllar boyunca çeşitli sağlık problemlerine şifa kaynağı olarak kullanılan bitkilerden biridir. Günümüzde baharat olarak kullanılan karanfil, aynı zamanda bitki çayı olarak da tüketilebilmektedir.

Alternatif tıp alanında insanların çeşitli sağlık sorunlarına yardımcı olması amacıyla tüketilen bu bitki çayı, insan sağlığına büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Karanfilli bitki çayı, diş eti sorunları, diş ağrıları ve ağız bakımı konusunda da fayda sağlamaktadır. Bunun ile beraber içeriğindeki magnezyum, E ve K vitamini bakımından oldukça zengin olması sebebiyle sindirim sistemi sorunlarının giderilmesi, kas, burkulmuş ayak, artrit ağrıları gibi ağrıların hafifletilmesi, kötü kokan nefes, vajinal enfeksiyon ve mantar gibi sorunların giderilmesi, yaşlanma etkilerini en aza indirgemesi, afrodizyak etkisi ve saçın rengini yenilemesi gibi konular üzerindeki etkileri, karanfilli çayın faydaları arasında yer almaktadır.

Karanfili Bitki Çayı Bozulur mu?

Karanfil çayı, günümüzde en sık tüketilen bitki çaylarından biri olurken, kullanımı ile alakalı merak edilen pek çok konu bulunmaktadır. Bu konulardan biri de karanfil çayının bozulup bozulmayacağıdır.

Buna karanfil çayı olarak değil de genel bitki çayları olarak bakmak gerekirse; genellikle bu çaylar bitkinin kurutulmuş hali olduğundan raf ömrü oldukça uzun olabilmektedir. Fakat bu durum bitkiden bitkiye göre değişiklik gösterebilirken, bazı bitkilerde bozulmalar, kurtlanmalar ya da böceklenmeler görülebilmektedir. Bu nedenle karanfilli çay da dahil olmak üzere bitki çaylarının taze olarak satın alınması ve kısa sürede tüketilmesi gerekmektedir.

Karanfili Bitki Çayı Nasıl Saklanmalıdır?

Karanfil çayının saklama koşulları, güneş görmeyen, kuru ve serin yerde olması gerekmektedir. Karanfil çayı ancak bu koşullar altında raf ömrünü uzatabilmektedir. Aktarlarda da bitki çayları bu şekilde muhafaza edilmektedir.

Karanfilli Çay Nasıl Demlenir?

 

Karanfil çayının hazırlanışı oldukça kolaydır. Çayın demlenişindeki en meşakkatli aşama, karanfillerin havanda öğütülmesidir. Öncelikle 6 – 7 diş karanfilin bir havan yardımıyla dövülmesi gerekmekte, ancak tamamen toz haline getirilmemesi gerekmektedir. Kaynamış bir fincan suyun içerisine bırakılan bu karanfillerin 10 dakika boyunca demlenmesi beklenmektedir. Çayın güçlü olmasını isteyenler 20 dakika da demlenmeye bırakabilir.

Bu şekilde demlenerek tüketilen karanfilli bitki çayın faydaları oldukça fazla olurken, aksi takdirde pek faydası görülemeyebilir.

Karanfilli Çay Nerede Satılır?

Karanfilli Çay, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Karanfilli Çay satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

author-avatar

Meltem Canalan Hakkında

e-Aktariye Blog Editörü | Bitkileri merak eder, baharatları sever. Organik ürünler, kullanım alanları, bitkisel yağlar; kullanım alanları, kullanım yöntemleri hakkında araştırma yapar, okuma yapar, inceleme yapar, elde ettiklerini derler, bir araya getirir ve sunar.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.