Aktar Bloğu

Dudaklarınızın Kurumaması için Bunları Denediniz mi?

Dudaklarinizin kurumamasi icin bunlari denediniz mi

Dudak kurumasının sebepleri arasında hava değişikliği, yetersiz su tüketimi ve dengesiz beslenme bulunmaktadır. Dudaklar özellikle soğuk kış günlerinde kuruyup çatlamaktadır. Bunun sonucunda hoş olmayan bir görüntü çıkar. Sürdüğünüz ruj da kurumuş dudaklarda kötü görünebilir. Bu nedenle dudaklarınızı nemlendirip bakım yapmalısınız. Kullandığınız kozmetik ürünlerin bu dönemde nemlendirici içermesine özen gösterin. İşte mevsim geçişlerinde dudaklarınızı koruyacağınız yöntemler!

Dudaklarınıza Peeling Yapın

Dudaklarınıza düzenli olarak peeling yapmalısınız. 10 günde bir yeterli olacağı söylenmektedir. Bunun için doğal içeriklerden faydalanabilirsiniz. Bunun için e-Aktariye’de bulunan Reishi mantarlı arındırıcı peelingi kullanabilirsiniz. Aynı zamanda e-Aktariye’de bulunan kremleri inceleyebilir, hızlı bir şekilde sipariş oluşturabilirsiniz.

Dudaklarınızı Nemlendirmelisiniz

En önemli unsur dudaklarınızı nemlendirmektir. Peeling ardından mutlaka dudaklarınıza nemlendirici sürmelisiniz. Cildinizde nem eksikliği varsa dudaklarınız da kurumaktadır. Dudaklarınızla birlikte cildinizi de nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Bunun için doğal yağlardan yararlanabilirsiniz. Zeytinyağı veya hindistancevizi yağı dudaklarınızı nemlendirecektir. Bir miktar yağı dudaklarınıza sürmelisiniz. Dilerseniz rujdan önce de bu yağları kullanabilirsiniz. Kalitesiz ruj kullanmaktan da kaçınmalısınız. Doğal yağlar dudaklarınızı nemlendirirken dış etkilerden, kötü hava koşullarından da koruyacaktır. Böylece daha parlak ve hoş dudaklarınız olacaktır. Dudaklarınız daha genç ve sağlıklı görünecektir.

Dudak Balmı Kullanın

Hemen her markanın dudak besleyici ve koruyucu kremleri mevcut. Özellikle kış aylarından bir adet dudak balmı temin etmelisiniz. Çantanızda da bu ürünü taşıyarak gerekli gördüğünüzde kullanabilirsiniz. Yine bu ürünlerin doğal içerikli olanlarını tercih edebilirsiniz.

Dudak Kurumasına Çözüm: Bitkisel Yağlar

Cilt tipinize uygun bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Bitkisel yağlar hem dudak kuruluğuna hem de cilt kuruluğuna yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda bitkisel yağlarla cildinize ve saçınıza parlaklık kazandırabilirsiniz. Sağlık için de son derece faydalı olan bitkisel yağları incelemek ve internetten hızlı bir şekilde satın almak isteyenler e-Aktariye.com’u ziyaret edebilirler.

Cildinizin nemli kalması için gün içinde bol su içmeye dikkat edin. Tüm bunların yanında bulunduğunuz ortama dikkat etmelisiniz. Çok kuru ortamlarda bulunmak ciltte ve dudaklarda kuruluğa sebep olmaktadır. Tüm bu çözümler sonuç vermediyse bir dermatolog ile görüşebilirsiniz.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.