Aktar Bloğu

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Tirnak bakimi nasil yapilir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tırnak bakımı günümüzde hiç ihmal edilmemesi gereken, öncelikle kadınlar olmak üzere bütün insanlar tarafından güzellik amacıyla yapılan, ancak günümüz koşullarında sağlık açısından oldukça önemli bir durumdur. Birçok hastalığın bulaşma nedenleri arasında bulunan tırnaklar düzenli bakım yapılmadığı ve genel temizliğinin zamanında yapılmadığı taktirde güzel görünme gayesiyle de olsa hastalık nedeni olarak insanları tehdit eden bir faktör haline gelir. Bu nedenle güzel görünme uğruna sağlığımızdan olmamak için öncelikle tırnaklarımızın bakımını sağlık açısından gerçekleştirmeli ve daha sonra güzellik konusuna eğilmeliyiz. Bu konuda çoğu uzmanın da önerisi bu şekildedir. Bazı dünya ülkeleri ve özellikle ABD’de tırnak bakımı uğruna milyarlarca dolar harcayan insanlar öncelikle sağlık açısından önemini kavramış olarak tırnak bakımı için para harcıyor.

Bunun yanında konunun ehemmiyetinden habersiz bazı insanlar yine de kendileri veya eğitimsiz kişilere tırnak bakımı yaptırdığından sağlık açısından kendilerini tehlikeye düşürmektedir. Tırnak sağlığı da vücut sağlığı gibi çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur.

Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Kendi başımıza evde tırnak bakımı yapacaksak önce kullandığımız bakım malzemelerinin sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyen, hijyenik olması ve güvenilir yerlerden alınması gerekmektedir. Bakım yaparken de hijyen koşullarına uymalı ve sağlığımızı tehlikeye düşürecek durumlardan kaçınarak tırnaklarımıza bakım yapmalı, kullandığımız kozmetik ürünün sağlığımıza etki etmeyen, güvenli bir ürün olmasına özen göstermeliyiz.

Tırnak bakımında bitkisel yağları kullanabilirsiniz. Bitkisel yağlarla tırnaklarınızı besleyebilir, daha güzel ve sağlıklı uzamasını sağlayabilirsiniz. Örneğin; Zeytinyağı içerisinde A, C, K ve E vitaminleri bulunur. Bu vitaminleri gün içerisinde yeterli miktarda almamız gerekir. Bu kapsamda da zeytinyağı ile tırnaklarımıza bakım yaparak temin etmiş oluruz. Benzer şekilde; şeftali yağı, argan yağı, tarın yarağı yağ, paçuli yağı, kayısı yağı, limon yağı da tırnaklarımıza iyi gelen bitkisel yağlar arasında yer almaktadır.

Bitkisel Yağlar Nerede Satılır?

Bitkisel Yağlar, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerinin ve bitkisel yağların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Bitkisel Yağları satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitkisel yağları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2115, 2135, 2128, 9661″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.