Aktar Bloğu

Yağlı Saçlar İçin Bakım Önerileri

Yagli saclar icin bakim onerileri

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kadınların en büyük sorunu saçlardır. Saçların yağlı ya da kuru olması, saçların devamlı kırılması, kepeklenmesi, dökülmesi ve benzeri… Saç sorunları bakımlarım yapılmaması ya da bakımda doğru ürünlerin kullanılmaması sonucunda gerçekleşir. Saç bakımı yapmak için öncesinde saç analizi yaptırılmalı, saç tipine göre bakım ürünleri tercih edilmelidir. Aksi durumda sorunlar devam edecektir.

Saçlar Neden Yağlanır?

Çok sık yıkanan saçlar aşırı yağlanır ve istemeden daha fazla yıkamak isteriz. Çünkü yağlı bir saç hepimizi rahatsız eder. Kirli gözükür ve kendimize olan özgüvenimizi yitirmemizi sağlar. Saçlı derinin altında bulunan yağ bezleri bazı kişilerde fazla çalıştığından saçlar daha hızlı yağlanmaktadır. Bu yüzden kişiler saçlarını her gün yıkarlar. Fakat çok sık ve her gün yıkanan saçtaki yağ bezleri daha fazla çalışır bu da saçın daha da fazla yağlanmasına neden olur. Hatta çok sık ve sıcak su ile yıkanan saç kurur, kopmalara ve kepeklenmeye neden olur.

Gün içinde sürekli saçınızla oynamanız ya da ellemenizde saçınızın yağlanmasına neden olacaktır. Aşırı ısıya maruz kalması yani, düzleştirici veya fön gibi işlemlerde saçınızın gereğinden fazla yağlanmasına neden olmaktadır. Bu yüzden olabildiğince saçlarınızı kendi doğal haline bırakmalısınız. Böylelikle yağlı saçlarınızdan bir nebze de olsa kurtulacaksınız.

Yağlı Saçlar İçin Bakım Nasıl Yapılmalıdır?

En önemlisi saç tipinize göre uygun bir şampuan ve saç kremi seçilmelidir. Saç kremi daha da yağlanmaya sebep olmaz mı diye merak ediliyor fakat saç kremi saç derisine bol miktarda sürüldüğünde saçın çabuk yağlanmasına neden olur. Oysaki saç kremini saç uçlarına ve yeterli miktarda uygularsanız saçınızı daha uzun süre sağlıklı bir şekilde kullanabilirsiniz. Yağlı saçlara diğer bir öneri ise gün aşırı yıkanmasıdır. Her gün yıkanan saç hiçbir zaman sağlıklı değildir. Ama gün aşırı yıkadığınızda saçınız gereken vitamini alacaktır.

Duş öncesi ve sonrasında doğru bitkisel yağlarla bakım yapılmalıdır. Çok sayıda bitkisel yağ türü bulunmaktadır. Bunların arasından hangisinin sizin için en uygunu olduğunu bilmelisiniz.

Duşunuzu yaparken her zaman doğal sabunları tercih etmelisiniz. İçerisinde kimyasal bulunan sabunlar kullanılmamalıdır. Aynı zamanda duş sonrası her zaman saç uçlarına kremle masaj yapılmalıdır. Ancak krem tercihinde yağlı saçlar için olanları tercih edilmelidir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2128, 1622, 2247, 1615″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.