Aktar Bloğu

C Vitamini Hangi Meyvelerde Bulunur?

c vitamini hangi meyvelerde bulunur

[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]C vitamini bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına, protein üretimine, deri, kasların kemiklere yapışmasını sağlayan yapılar, kıkırdak, bağ ve kan damarlarının kendini yenilemesinde büyük rol üstlenmektedir. Eksik olduğu durumlarda ise kalp rahatsızlıkları, artrit ile kanser tarzı hayati hastalıkların da içinde olduğu bir takım rahatsızlığa yakalanma durumu mevcuttur. C vitamini vücutta eksikse yaralar olduğundan geç iyileşme gösterir, diş, diş eti, ten ve saçlar negatif olarak tesir görülür. Doktorlar c vitamininin, ilaçların yerine besinler sayesinde giderilmesini önermektedir. Bunun esas sebebi, C vitamini olan meyveler yalnızca bu vitamin açısından değil, beden adına lüzumlu başka mineral açısından varlıklı olmasıdır

C Vitamini Hangi Meyvelerde Bulunur?

C Vitamini Faydalari Nelerdir 2

 

Aşağıdaki bulunan maddelerde c vitamini barındıran kimi besinleri bulabilirsiniz. Bu maddeler c vitamini barındıran gıdaların tam listesi olmamakla beraber ve hususi sıhhat şartı bulunanlar adına besinlerin kimisi tavsiye edilmemektedir. Kişiler için en elverişli olacak, c vitamini hangi meyvelerde bulunur ve çeşitli bir beslenme listesi oluşturulması için hekiminize ya da diyetisyene müracaat edebilirsiniz.

Çilek

Bir tane orta boy çilek (ortalama 7 gr) günlük c vitamini gereksinimin yüzde 7’sini tek olarak karşılamaktadır. Çilek başkaca c vitamini olan meyveler bünyesinde olup besin lifi, manganez ve potasyum adına epeyce yararlı bir kaynaktır.

Papaya

Türkiye’de pek bulunmuyor ve yetişen bölgelerde de epeyce pahalı satışı yapılan tropikal meyve olan papaya tam olarak c vitamini hangi meyvelerde var sorusuna cevap niteliğinde bir meyve çeşididir. Bir tane papaya günlük c vitamini gereksinimin 1,5 katına eşit seviyede c vitamini barındırıyor. Negatif yönü oldukça şekerli bir meyve çeşidi oluşudur.

Yeşil ve Kırmızı Acı Biber

C vitamini hangi meyvelerde bulunur sorusuna karşılık 100 gram yeşil ya da kırmızı acı biberde ortalama 240 mg ve bu günlük gereksinimin takriben 4 katı miktarında bulunur. Bir tane orta boy yeşilbiber (ortalama 45 gram) günlük tavsiye edilen ölçüde c vitamininin bütününü gidermeye yeter.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.