Aktar Bloğu

Boyalı Saçlar İçin Bakım Rehberi: Artık Saç Bakımı Daha Kolay!

boyali saclar icin bakim rehberi artik sac bakimi daha kolay

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Boyalı Saçlar İçin Bakım Rehberi

Boyalı saçlara normalinden fazla bakım yapmak gerekir. Bakımı da oldukça zordur. İster keyfi ister mecburi ne sebeple saç boyatırsanız boyatın bakımını yapmak çok önemlidir. Saç boyama işleminde oldukça fazla kimyasala maruz kalır. Yıpranmayı en aza indirmek için saç bakımını yapmak zorunludur.

Boyalı Saçlar için Bakım Önerileri

Öncelikle boyalı saçların en büyük sorunu boyanın zamanla akması ve ardında sönük bir renk bırakmasıdır. Bunun için şampuanınızı boyalı saçlar için olanından tercih etmelisiniz. Rengi koruyan ya da parlaklık veren bir spreyle banyo sonrası bakım da yapabilirsiniz.

Boyalı saç aynı zamanda kuru saç demektir. Boya içindeki amonyak türevi kimyasallar saçı kurutur. Özellikle saç uçlarında kurulukla beraber yıpranmalar ve yanık bir görüntü oluşabilir. Bunu engellemek için saç uçlarına serum uygulayabilirsiniz. Özellikle son yıllarda popülerliği artan Argan yağı boyalı saçlarda çok etkilidir. %100 doğal Argan yağı kullanmalısınız. Banyo sonrasında uçlara uygulamanız en azından yıpranmış görüntüyü yok edecektir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2817, 2818, 9109, 9230″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Kimi zaman yağlı bakımlar boyalı saçlarda etkisini göstermeyebilir. Çünkü boyalı saçlarda keratin miktarı azalmakta saçın doğal sebum üretimi yavaşlamaktadır. Bu noktada saçlarınıza keratin bakımı yaptırabilirsiniz. Banyoda kullanabileceğiniz keratin maskeler dışarıdan saça destek olabilir. Aynı zamanda tercihinizi doğal sabunlardan yana kullanmalısınız.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1624, 1621, 1622, 1623″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]Boyalı saçları nemlendirmek de çok önemlidir. Saç fazlasıyla kuru olduğundan neme ihtiyaç duyar. Saç bakım ürünleriniz nemlendirici içerikli olmalıdır. Bu konuda kaliteden ödün vermemelisiniz. Boyalı saçları saç uygulanan kimyasaldan korumak için ekstra nemlendirmek gerekir. Bunun için saç kremi kullanmak şarttır. Hem saçlarınızı nemlendirir hem de saçlarınızı daha kolay tararsınız. Boyalı saçlar birbirine dolaşabilir. Saç kremini her banyoda sadece saç uçlarına uygulayabilirsiniz. Saç kremini asla saç diplerine uygulamayın, dökülme problemi yaratabilir.

Yaz aylarında deniz, güneş, havuzdaki klorlu su saç renginizi akıtabilir. İstemediğiniz bir renk ortaya çıkabilir. Bu dönemlerde güneş koruyucu ürünler ve şapka kullanmayı ihmal etmeyin.

Boyadan yıpranan saçınıza şekillendirici ürünler, maşa, fön uygulayarak daha fazla yıpranmasına sebep olabilirsiniz. Kuruturken doğal kurumasına özen gösterin ya da saç kurutma makinesını en düşük ayara getirerek saçlarınızı kurutmalısınız. Böylece kırılmaları engellemiş olursunuz. Boyalı saçların bakımında Jojoba Yağı ve Aloe Vera jeli önerilmektedir.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”2634, 2818, 2512, 2513″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.