Aktar Bloğu

Ada Çayı Demlerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ada cayi demlerken dikkat edilmesi gerekenler

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ada çayının, demleme yöntemiyle içilmeye hazırlanması gerekir. Ocakta yaprakları kaynatmaya çalışmak zararlı etkilerinin ortaya çıkmasına neden olur. Kurutulmuş bitki 8-10 dakika, bitki taze olarak kullanılacaksa ortalama beş dakika içinde demlenmelidir.

Ülkemizde genellikle Akdeniz ile Ege yörelerinde yetiştir. Bunun yanında birçok çeşidi bulunmaktadır. Herkesin merak ettiği sorular arasında özellikle kış aylarında bolca tüketilen adaçayı nasıl demlenir, püf noktaları nelerdir, adaçayı nasıl yapılır, toplama aşamasında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir gibi sorular yer alır. Adaçyı toplama işleminin öğle vakti, nemin az olduğu dönemde yapılması önerilir. Ada çayının yapılışı ise oldukça basittir. Sıcak suya birkaç yaprak atmayla içilecek hale gelmiş olacaktır.

Ada çayı demlendikten sonra çok bekletilmemelidir. Soğuk çay olarak tüketmek isteyenler en fazla 1 gün bekletmelidirler. Çünkü içerisinde bulunan vitamin ve mineral kaybolmaktadır.

Ada Çayının Faydaları Nelerdir?

Ada çayının faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar, düzenli tüketilmesinin insan sağlığı açısından olumlu etkilerini şu şekilde sıralamaktadır;

  • Bünyeyi güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Uyku düzensizliği yaşayanların gece uykularının düzenlenmesine yardımcı olur.
  • Hastalıkların nekahat döneminde kullanılması iyileşme sürecini kısaltmaya yardımcı olur.
  • Özellikle kış aylarında oluşan soğuk algınlığı, öksürük gibi rahatsızlıkların hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur.

Ada cayi demlerken dikkat edilmesi gerekenler

  • Kanın temizlenmesi ile tansiyonun düzenlenmesinde etkilidir. Ancak ciddi rahatsızlığı olan kişilerin ada çayı tüketiminden önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir.
  • Kadınların menapoz dönemindeki sıkıntılarının giderilmesi için kullanılır. Adet ağrılarının hafiflemesine, ruhsal olarak daha iyi olmaya yardımcı olur.
  • Yaralar üzerine yağ formunda uygulandığında hızla iyileştikleri görülecektir.
  • Solunum yolu enfeksiyonlarına yardımcı olur.

Ada Çayının Zararları Var Mı?

Ada çayının çok fazla tüketilmesi ya da yanlış tüketilmesi sonucunda zararları ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Özellikle aşırı kullanımda kan basıncını yükseltmektedir. Aynı zamanda hamilelerin, emziren annelerin, alerjik, kronik ya da önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin ada çayı tüketiminden önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Ada Çayı Nerede Satılır?

Ada çayı, hemen hemen tüm marketlerde, bazı kuruyemişçilerde ve aktarlarda satılmaktadır. Hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.