Aktar Bloğu

Ekinezya Çayının Faydaları

Ekinezya cayinin faydalari

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Değişik lezzeti ile ilgi çeken ekinezya çayının faydaları saymakla bitmiyor. Anavatanı Amerika olan bitkinin, kökleri, yaprakları ve çiçekleri kullanılabilmektedir. Amerika’da en çok tüketilen bitki çayları arasında yer alır. Ülkemizde de son zamanların en çok tercih edilen bitki çayları arasındaki yerini aldı.

Ekinezya Çayının Faydaları

Sağlık açısından faydası öğrenildikçe kullanım oranı gün geçtikçe yükselmektedir. Vücudumuz üzerinde enfeksiyon oluşturan rahatsızlıklara karşı etkili olmaktadır. Gribal enfeksiyonlar ile birlikte bulaşıcı hastalıklara karşı dirençli olmak için tercih edilmektedir. Bitki çayı olarak kullanıldığında, bağışıklık sistemi güçlendiren ekinezya, dış etkilere karşı vücudumuzun korumasını sağlamaktadır. Bunların yanı sıra;

  • Soğuk algınlıkları, boğaz ağrıları, kuru öksürüğün giderilmesine yardımcı olur.
  • Eklem ve kaslarda oluşan ağrıların giderilmesine yardımcı olur.
  • Kansere neden olan virüslerin ve zararlı maddelerin oluşmasını minimum seviyeye düşürmeye yardımcı olur.
  • Yüksek ateşin düşürülmesine yardımcı olur.
  • Enfeksiyon hastalıklarına karşı dirençli olmamıza ve bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur.

Ekinezya cayinin faydalari

Ekinezya Çayının Yan Etkileri Var mı?

Genel olarak enfeksiyon durumlarında, gribal enfeksiyonlar ve bulaşabilen rahatsızlıklara karşı kullanılmaktadır. Uzmanlar, hamilelerin, emziren annelerin, alerjik ya da kronik rahatsızlığı olanların doktorlarına danışmadan kullanmamalarını öneriyor.

Diğer çayların aksine “ekinezya çayı zararlı mı” sorusu fazla sorulmaktadır. Bağışıklık sistemi rahatsızlıkları, AİDS, verem, gibi rahatsızlığı olanların çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Alerjik durum oluşturabileceği bireyler olabileceği için bütün bitkisel çaylarda olduğu gibi hekimlere danışarak kullanılmalıdır.

Ekinezya Çayı Nasıl Yapılır?

Kurutulan bitkinin demlenmesiyle elde edilebilmesinin yanında, günümüzde birçok marka hazır kullanım şeklinde üretmektedir. İnternet sitemizde satışı yapılan ekinezya çayını sipariş oluşturup, satın alabilirsiniz.

Ekinezya çayı yapılışı: Yaprağı ve çiçekleriyle çay olarak kullanılması bir yana en etkili sonuçlar köklerinden elde edilen çaylardan sağlanır. Kurutulmuş köklerin birkaç çay kaşığı dolusunca bardağa eklenmesi ile 5 – 6 dakika bekledikten sonra içilebilecek şekilde demlenmesi sağlanır. Lezzeti yaprak ve çiçekleriyle yapılan çaya oranla biraz acı olabileceğinden tatlandırıcı kullanılması gerekebilir.

Ekinezya Çayı Nerede Satılır?

Ekinezya Çayı, tüm marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.