Aktar Bloğu

Acı Baklanın Faydaları Nelerdir?

Aci baklanin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bu bakla türü baklagillerden olup, otsu yapıda bir bitkidir. Ayrıca çiçekleri kümeleniş şekli dik salkımlar şeklindedir. Acı Bakla bitkisinin boyları ise 30 ila 120 santimetre arası değişmektedir. Acı bakla her sene yerinde çıkmaktadır. Senelik, ufak çalılar şeklinde gelişen üç farklı türü vardır. Bizde ise deli bakla türü bulunmaktadır ve yıllıktır, acı taneleri kullanılır ve rengi açık lila ya da pembe olur.

Acı Bakla Faydaları

Acı bakla faydaları oldukça fazladır. İdrar söktürme, idrar yollarını temizleme, prostata, romatizmaya, lumbago ve siyatik ağrılarını kesmeye, baş ağrılarını dindirmeye, böbrek iltihabını gidermeye ve böbrekte bulunan taş ve kumları düşürmeye yardımcı olur. Bunun yanında zehri alınış baklalardan 10-20 adet yendiğinde şeker hastalarının kan şekerini düşürmeye yardımcı olduğu da söylenmektedir. Bununla birlikte kuvvet verir, bağırsaktaki parazitlerin atılmasında da yardımcı olur. Ayrıca adet kanamalarını artırmaya ve kolaylaştırmaya, doğum sonrası oluşan akıntıların da kolay gelmesine yardımcı olur.

Aci baklanin faydalari nelerdirBunun yanında acı baklanın faydaları yani iyi geldikleri arasında migren ağrıları, çocuk felci, kabızlık, anjin, kalp damarlarında tıkanma, bazı alerjik hastalıklar, kollestrol, boyun fıtığı, epilepsi(sera), bel fıtığı, kireçlenme, astım bronşit, guatr, bademcik iltihabı, mide ülseri, gastrit, boğmaca, romatizma, sarılık, basur (hemeroid), sinüzit, sivilceler, felç, tansiyon düşüklüğü, grip, verem, ağız kokusu da vardır.

Acı Bakla Nasıl Kullanılır?

Kullanım şekli ise baharat satan yerlerden ya da aktarlardan alındığında, olgunlaşan tohumları acı ve zehirli tohumlar taşıdığından dolayı bir süre sıcak suda bekletip acı tadının geçmesi beklenir. Kabukları soyulup yenir. Toz haline getirilerek de kullanılabilir.

Ek olarak acı baklanın faydaları arasında tohumların lapa hale getirilip deri hastalıklarında kullanılması da vardır.

Acı Bakla Nerelerde Yetişir?

Acı bakla, Avrupa, Balkanlar ve ülkemizde de Marmara ve Ege bölgelerinde yabani olarak yetişmektedir.

Acı Bakla Nerelerden Alınır?

Hemen hemen tüm marketlerde ve aktarlarda satılan acı baklayı hemen sipariş vermek için e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.