Aktar Bloğu

Kayısı Çayı Faydaları Nelerdir?

Kayisi cayi faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sarımsı ve turuncumsu renkte olan kayısı, çay olarak da tüketilmektedir. Beslenme ve Diyet Uzmanları tarafından sıklıkla tavsiye edilen kayısı çayının düzenli olarak tüketilmesi sağlığımız için oldukça önemlidir. Dünyanın en sağlıklı meyveleri arasında yer alan Kayısı meyvesi çiğ olarak da tüketilebilmektedir. İçerisinde bol miktarda bulunan vitamin ve mineraller sayesinde kışın bizi çeşitli hastalıklardan korur.

Kayısı Çayının Faydaları

Kayısı çayı kabızlık problemine yardımcı olmaktadır. İçerisinde bol miktarda bulunan lif sayesinde bağırsakların çalışmasına yardımcı olmaktadır. Kabızlık sorunu yaşayanlar için kayısı çayı birebirdir. Kayısı çayı, atıkların bağırsaklarımızdan atılmasına yardımcı olup, besinleri absorbe eder, mide ile sindirim sularını uyarır, yiyeceklerin işlenmesine yardımcı olur.

Kayisi cayi faydalari nelerdir 1Kayısı çayı faydalarından biri de kemik sağlığıdır. Kayısı ve kayısı çayı kemik gelişimi için gerekli olan tüm mineral ve vitaminleri içerisinde barındırmaktadır. Kayısı içerisinde bol miktarda kalsiyum, fosfor, bakır, manganez ve demir bulunmaktadır. Bu kapsamda da kayısı meyvesi ve kayısı çayının tüketilmesi kemiklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesine ve büyümesine yardımcı olmaktadır.

Kayısı çayının faydalarından biri de göz sağlığıdır. İçerisinde yer alan A vitamini sayesinde gözlerimizin görme yetisi gelişmektedir. İçerisinde bulunan diğer vitaminler de görme yetisini desteklemektedir. Bunlar, C  ve E vitamini olup, bunlara ek olarak bakır ve çinkoyu da barındırmaktadır.

Kayısı çayı sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına, iltihaplanmalara, kalp sağlığına yardımcı olmaktadır.

Kayısı Çayını Kimler Tüketmeli, Kimler Tüketmemelidir?

Kayısı çayını herkes tüketebilir. Ancak hamileler, emziren anneler, küçük çocuklar, yaşlılar ve herhangi bir rahatsızlığı olanların tüketmeden önce doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Aynı zamanda kilo vermek isteyen kişilerin de çok tüketmemeleri önerilmektedir. Kayısı şekeri bol olan bir meyve olduğundan ötürü, kayısı ve kayısı çayının fazla tüketilmesi kilo alımına neden olabilir.

Kayısı Çayı Nereden Satın Alınır?

Kayısı çayı marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. Hemen satın almak için e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.