Aktar Bloğu

Ardıç Tohumu Faydaları Nelerdir?

Ardic tohumu faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bilimsel adıyla Juniperus Communis olan bu ağaç güzel kokuludur. Sivri ve uzun yaprakları, parlak siyah, kozalak şeklinde meyveleri olan ve ortalama 8-9 metreye kadar uzanabilen bir ağaç türüdür. Bu ağacın meyvelerine ise ardıç tohumu da denmektedir. İçeriğinde ise uçucu yağ, organik asitler, reçine, acı madde, glikoz ve sakkaroz bulunmaktadır. Ardıç tohumu faydalarının fazla olmasının en büyük sebeplerinden biri ise içeriğinde C vitamini bulundurmasıdır.

Ardıç Tohumunun Faydaları

Ardıç tohumunun faydaları Eski Mısır’da da keşfedilmiş ve sindirim kolaylaştırıcı ve bağırsak parazitlerine karşı kullanılmıştır.

  • İştah açıcı olduğu,
  • Vücudu kuvvet verdiği,
  • Kansızlığa iyi geldiği,
  • Vücut hasta olduğunda, hastalık süresini kısalttırdığı,
  • Antiseptik olduğu,
  • Kandaki şeker oranını düşürdüğü,
  • Kadınlarda oluşan beyaz akıntıyı kestiği ve adet zamanlarındaki ağrıları azalttığı için tercih edilmektedir.

Ardic tohumu faydalari nelerdir 1

  • İdrar söktürmeye yardımcı olan Ardıç, böbrekleri ve idrar yollarını temizlemeye
  • Mide ve bağırsak gazlarını gidermeye,
  • Ter bezlerini çalıştırdığı için vücutta biriken fazla suyu boşaltmaya yardımcı olur.
  • Romatizma ağrıların gidermeye yardımcı olur.
  • Ardıç tohumu veya ardıç tohumu yağı kanı temizlemekte başarılı olduğu, genel yorgunluk ve uyuşukluğu gidermekte yardımcı olmaktadır.
  • Solunum yollarını açıcı etkisi olduğu ve soğuk algınlığını gidermekte, içerisindeki C vitamininden dolayı etkili olduğu araştırmalar ve gözlemler sonucunda ardıç tohumunun faydaları arasında gözlemlenmiştir.

Ardıç Ağacı ve Tohumu Nasıl Kullanılmaktadır?

Ardıç tohumu kurutulup yenilebildiği gibi toz haline getirilerek ya da aktar veya baharat satan yerlerden toz olarak satın alıp kaynatılmamış suya da karıştırılarak kullanılabilir. Tohum dışında odun ve dallarından elde edilen katran da kullanılmaktadır. Ağacın odun kısmından kalem yapılır. Katran kısmı ise egzama ve uyuz gibi cilt hastalıklarına karşı iyi geldiği düşünülüp kullanılmaktadır.

Bir başka yaygın olan kullanma şekli ise yarım kahve kaşığı kadar ardıcı sıcak suya koyup, 10 dakika kadar bekletip aç karnına içmektir. Şeker hastaları ise günde 3-4 bardak içip, 15 gün sonra ara verip sonra tekrar aynı süre kullanabilirler. Böbrek iltihabı olanlar ise kesinlikle kullanmamalıdır. Hamileler, emziren anneler, yaşlılar ve herhangi bir hastalığı olanların doktorlarına danışmaları tavsiye edilir.

Ardic tohumu faydalari nelerdir 2Ardıç Tohumu Nerelerde Yetişir?

Ardıç ağacı toprak seçmemektedir. Ancak dağlık bölgelerde kumlu ve taşlı topraklarda daha iyi yetişmektedir. Toprakla birlikte iklim de seçmeyen bu ağaç süs ve peyzaj amaçlı da tercih edilmektedir.

Ardıç Tohumu Nereden Alınır?

Marketlerde ve aktarlarda satışı gerçekleştirilen ardıç tohumunu hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş verebilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.