Aktar Bloğu

Üzümün Faydaları Nelerdir?

Uzumun faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Üzüm, antioksidan bakımından zengindir. Bu sayede, sağlıksız gıdaların vücuttan daha rahat atılmasını sağlar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Hem dünyada hem de ülkemizde en çok tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Filizi onlarca metre kadar uzar, genel olarak ılıman iklimleri sever. Ancak ülkenin dört bir yanında yetiştirilmektedir. Hem tadı hem de kokusu ile en çok tercih edilen meyveler arasında yer almaktadır. Hem meyve olarak doğrudan hem de sirke, pekmez, reçeli yapılarak tüketilmektedir. Üzümün kremi, yağı ise cildimiz için çok faydalıdır. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cildimiz parlaklık kazanır, saç köklerimiz güçlenir, hastalıklara karşı da direnç sağlamamıza yardımcı olur.

Üzümün Faydaları

Saç köklerinin güçlenmesini sağlayan üzüm, yeterince tüketildiği takdirde saçların daha parıltılı olmasını sağlar, köklerin güçlenmesini sağlar ve kepek oluşumunu önler. Fakat uzmanlar sağlığa faydalı olan bu özelliklerin bazen şeker hastaları, karaciğer hastaları ve hamileler üzerinde negatif etkileri olabileceğini de belirtiyorlar. Fazla üzüm tüketiminin hamile kadınlarda düşüklere, karaciğer hastalarında yağlanmaya ve şeker hastalarında yüksek şekerden kaynaklı rahatsızlıklara sebep olduğu biliniyor. Bu nedende hem hamilelerin hem de emziren annelerin, yaşlıların, alerjik, kronik ve herhangi bir rahatsızlığı bulunan kişilerin üzüm tüketiminde doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

uzumÜzümün migrene iyi geldiğini söyleyen Uzmanlar, hazımsızlıkta da tüketilmesini önermektedirler. Yapılan araştırmalar sonucunda kolesterol dengesinin korunduğu açıklanmıştır. Ancak yine de kolesterol sorunu olan kişilerin doktorlarına danışmaları önerilmektedir. Böbreklerin çok daha iyi çalışmasına yardımcı olan üzüm, böbrek hastalığını korumaya, akciğerlerdeki nem seviyesini artırmaya, astım hastalarının ataklarının şiddetini düşürmeye yardımcı olur. Antibakteriyel ve antiviral açısında zengin olan üzüm, çeşitli enfeksiyonlara karşı vücudu korumaya yardımcı olur.

Cilt sağlığına da faydaları saymakla bitmeyen üzüm, C vitamini bakımından da zengindir. C vitamini barındırmasından dolayı güneş yanıklarına karşı vücudu korumaya, güneş yanığından dolayı vücudumuzda oluşan kızarıkların azalmasına, güneş yanığının vücuda zarar verdiği hücrelerin onarılmasına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda cildi yumuşatmaya, ciltte meydana gelen kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur.

Üzüm Sirkesi Faydaları

Üzüm sirkesi ise bakterilerin ölmesine, sivilcelerin oluşmasını engellemeye, kan şekerini düşürmeye, tokluk hissi vermeye, kilo vermeye, vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır.

Üzüm Sirkesi Nereden Alınır?

Üzüm sirkesi, tüm marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. Hemen satın almak için e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.