Aktar Bloğu

A ve B Vitamini Vücuda Nasıl Alınır?

a ve b vitamini vucuda nasil alinir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sağlıklı bir hayatımızın olması için tüm vitamin ve mineralleri aşırıya kaçmadan tüketmemiz gerekir. Hem A vitamini hem de B vitamini sağlığımız için çok önemlidir. A vitamini göz problemlerine iyi gelirken, B vitamini ise kabızlık ve mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Bu vitaminleri direkt olarak meyve, sebze ve hayvansal gıdalardan temin edebildiğimiz gibi, sebze ve meyvelerin çaylarından da yağlarından da temin edebiliriz. Cildimiz için faydaları saymakla bitmeyen vitaminleri, düzenli olarak tüketmemiz gerekir.

  • A Vitamini:

Temelde göz problemlerini ve körlüğü önleyen, immün sistem denilen bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek cilt sorunlarını engelleyen ve yağda çözünen vitaminler grubundandır. Diğer adı da retinoldür. Sağlıklı bir insanın olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Kemik yapısının gelişimi için gereklidir. Antioksidan etkili olduğu için hücre temizlenmesi ve yenilenmesinde etkilidir. Ayrıca kanserden korunmada etkili bir vitamindir. Bebek gelişiminde etkili olduğundan hamilelikte yeterince alınmalıdır. Ancak hamilelerin ve emziren annelerin doktor kontrolünde tüketmeleri önerilmektedir. Eksikliğinde gece körlüğü, cilt kuruluğu, ağızda yara, diş eti rahatsızlıkları görülür. En çok balık yağı ve karaciğer olmak üzere yumurta, et, süt gibi hayvansal gıdalarda daha boldur. Diğer besinler buğday, havuç, mantar, baklagiller, fıstık, ceviz ve domates olarak sıralanabilir.

A vitamini meyve, sebze ve hayvansal gıdalardan alındığı gibi, meyve ve sebzelerin çayları ve yağlarından da a vitamini alabiliriz.

a ve b vitamini vucuda nasil alinir 1

  • B Vitamini:

B vitamini tek bir vitamin değildir. b1, b2, b3, b5, b6, b7, b9, b12 dediğimiz komplex bir vitaminler türüdür. Suda eriyen vitamin türleridir. B grubu vitaminleri arasında Biotin, folik asit, nikotinik asit, pantotenik asit gibi vitaminler bulunmakta ve B vitamini karışımı adı ile anılmaktadır. tahıllar, yağsız et, böbrek, yürek, beyin, karaciğer, yer fıstığı, tavuk, ceviz, yumurta, kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda mevcuttur. Eksiklik durumunda İştahsızlık, yorgunluk, mide, bağırsak bozukluğu, kabızlık, gelişme geriliği, sinir iltihapları baş gösterir.

B vitamini meyve, sebze ve hayvansal gıdalardan alındığı gibi, meyve ve sebzelerin çayları ve yağlarından da a vitamini alabiliriz.

Hem sağlığımız hem de cildimiz için önemli olan bitki çayları ve bitkisel yağları internet sitemizden inceleyebilir, aynı zamanda sipariş oluşturabilir, hemen satın alabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.