Aktar Bloğu

Tarçınlı Bitki Çayını Çok İçmenin Sakıncası Var mı?

Tarcinli bitki cayini cok icmenin sakincasi varmi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Tarçınlı bitki çayı, çeşitli sağlık sorunlarına fayda sağlayan ve uzun yıllardır alternatif tıpta şifa kaynağı olarak kullanılan bitki çaylarından biridir. Kökeni Hint Okyanusu’na dayanan bu çay, sindirim sisteminden kulak burun boğaza, kötü kolesterolden kan şekerine ve hatta hafızanın güçlendirilmesine kadar pek çok sağlık sorunu üzerinde olumlu etkilere sahiptir.

Cinnamomum adı verilen bir ağacın kabuklarından elde edilen tarçın ve tarçın çayı, günümüzde de oldukça sık tüketilen bitki çaylarından biridir. Özellikle de dozunda ve doğru bir şekilde tüketildiği zaman etkili olan bu çay, cilt sağlığı ve genel sağlık konusunda etkili olabilmektedir.

Tarçınlı Bitki Çayı Çok İçilirse Bir Şey Olur mu?

Tıpkı diğer pek çok bitki çaylarında olduğu gibi tarçınlı bitki çayını çok içilirse çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Özellikle de bitkisel bir çay olduğundan vücutta farklı tepkimelere ya da alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Tarçınlı Çayı Çok İçmenin Zararları Var mı?

Tarçınlı çayı çok içmenin zararlarından bahsetmek gerekirse; vücutta toksik maddelerin birikmesi, kan şekerinin düşmesi ve bunun ile beraber baş dönmesinin ortaya çıkması ve bazı hassas bünyelerde alerjik reaksiyonlara neden olması, tarçın çayının gereğinden fazla tüketildiğinde ortaya çıkan zararları olarak gösterilebilmektedir. Bu nedenle de doğru ve dozunda tüketiliyor olması oldukça önemlidir.

Öte yandan tarçın çayının hamile kadınlar tarafından tüketilmesi de kesinlikle tavsiye edilmemektedir. Bunun nedeni ise kasılmalara yol açabilmesi ve erken doğuma neden olabilmesi olarak gösterilmektedir.

Tarçınlı Çayın Sağlığımıza Faydaları Nelerdir?

Tarçınlı çayın insan sağlığı üzerindeki faydaları da oldukça fazladır. Tip 2 diyabet hastalığı konusundaki etkileri ile bilinen bu çay, kan şekerinin düzenlenmesine fayda sağlamaktadır. Öte yandan kilo verme konusunda etkili oluşu, vücutta daha az yağ birikmesine fayda sağlaması, ishal, kabızlık ve bunun gibi sindirim sistemi problemleri üzerindeki etkileri, ve hatta regl dönemlerini düzenleme konusundaki etkileri, bu bitki çayının faydaları arasında yer almaktadır.

Tarçın, günümüzde her aktarda satılan ve temin edilmesi kolay olan bir bitki olurken, bu çayın hazırlanmasında çubuk tarçına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sayede çubuk tarçınlar ile kolay bir tarçınlı çay hazırlanabilmektedir. Ayrıca bu çayın içerisine elma, ayva gibi meyveler de ilave edilebilmekte, lezzetli bir tüketim sağlanabilmektedir.

Tarçınlı Bitki Çayı Nerede Satılır?

Tarçınlı Bitki Çayı, aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Tarçınlı Bitki Çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1419, 1418, 1362, 1425″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.