Aktar Bloğu

Hamam Sabununun Zararları Var mı?

Hamam sabununun zararlari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Genellikle Osmanlı hamamlarından ve Türk hamam kültüründen doğan hammam sabunu, yüzde 100 organik ve doğal sabun olarak bilinmektedir. Kullanımı esnasında etrafa saçmış olduğu hoş kokusu sayesinde oldukça ilgi gören bu sabun, tamamen bitkisel yağlar ile üretilmektedir. İçeriğinde herhangi bir hayvansal yağ, aşındırıcı, koruyucu ya da paraben maddesi içermemektedir. Üstelik cildi kurutmadan narince temizlemekte ve rahatlatmaktadır.

Hammam sabunu, pek çok farklı türde olabilmektedir. Örneğin; lavantalı sabun, güllü sabun, zeytinyağlı sabun, kekikli sabun, Hindistan cevizli sabun, limonlu sabun, bıttım sabunu ve beyaz kalıp sabun, hamam sabunu türleri olarak bilinmektedir.

Hamam Sabunun Faydaları

Cilt ve saç üzerindeki hamam sabunu faydaları neredeyse sayılamayacak kadar çoktur. Özellikle de cilt üzerinde oldukça etkileyici faydalar sağlayan bu sabun, cildin ihtiyacı olan nem, mineral ve besinleri karşılayabilmekte, daha sağlıklı bir cilt yapısı elde edilmesine yardımcı olabilmektedir.

Bunların yanı sıra cildin yumuşacık olmasını sağlayan, ölü derilerin ciltten atılmasını sağlayan ve cildi derinlemesine temizleyerek gözeneklerin açılmasını sağlayan bu önemli sabun, cildin nefes almasına yardımcı olmakta, sivilce, siyah nokta ve akne gibi problemleri ortadan kaldırmaktadır.

Bu gibi hamam sabunları aynı zamanda saç sağlığına da iyi gelmektedir. Kuruyan ve yıpranan saçları yeniden canlandıran, nemlendiren ve kepek problemine iyi gelen hammam sabunu, bu gibi faydaları nedeniyle ideal bir kişisel bakım ürünü olarak kullanılabilmektedir. Düzenli olarak kullanıldığında başarılı sonuçlar elde edilecektir.

Hamam Sabunun Zararları Var Mı?

Cilt ve saç sağlığına bu denli faydalı olan bu bitkisel sabun, tamamen doğal, bitkisel ve organik bir içeriğe sahip olduğu için etkili olan bir sabundur. Dolayısıyla bilinen herhangi bir hamam sabunu zararları bulunmamakla beraber hiçbir yan etkisi de yoktur. Ancak yine hassas olan ciltlerde kullanılırken dikkatli olunması gereklidir. Örneğin; bazı hassas ciltlerde alerjik reaksiyona neden olabilmekte, kaşıntı ve kızarıklık oluşturabilmektedir.

Günlük olarak kullanıma uygun olan ve özellikle de banyoda şampuan ve duş jellerinin yerine kullanılabilecek olan hamam sabunları, günümüzde her aktarda, organik pazarda ya da bitkisel ürün satışı gerçekleştiren mağazalarda bulunabilmektedir. Bu gibi yerlerden temin edeceğiniz ve bitkisel olduğundan emin olduğunuz bu sabunlar kısa sürede etkisini gösterecektir.

Hamam Sabunu Nerede Satılır?

Hamam Sabunu, marketlerde, aktarlarda, kozmetik ürünlerle doğal sabunların satıldığı dükkanlarda satılmaktadır. İnternetten hemen Hamam Sabunu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer doğal ve bitkisel sabunları inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1613, 1622, 1611, 1618″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.