Aktar Bloğu

Sağlığımız için Mısır Nişastasının Zararları Var Mı?

Misir nisastasinin zararlari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mutfaklarda sıkça kullanılan mısır nişastası, çorba, yemek ve tatlı gibi ev yemeklerinde, sosis, sucuk, meşrubat, hazır tatlı ve kuru pasta çeşitlerinde sıkça kullanılmaktadır. Nişastanın modifiye çeşidi de vardır. Fiziksel ve kimyasal dayanıklılığını arttırmak ve ömrünü uzatmak için birtakım işlemlerden geçer ve buna modifiye mısır nişastası denir. Modifiye çeşidi ise özellikle fastfood olmak üzere hemen hemen bütün hazır gıdalarda kullanılmaktadır.

Mısır Nişastasının Zararları Var Mı?

Mısır nişastasının zararlarından bahsedecek olursak; içerisindeki GDO ve şekerden dolayı ciddi boyutlara varabilir. Aşırı tüketim sonucunda başta obezite olmak üzere tansiyon, kalp hastalıkları, şeker hastalığı hatta kanser dahil birçok hastalığa neden olabilir. İçerisinde fruktoz halinde bulunan mısır şurubundan dolayı vücuda zararları vardır. Ancak doğrudan zararlı olmayıp, bilinçsiz tüketilmesi halinde zararları ile karşı karşıya kalınır.

Mısır Nişastası Kilo Yapar Mı?

Yaklaşık olarak 1 su bardağı mısır nişastası 488 kaloridir. Mısır nişastası zararlarının sebeplerinden biri ise çok tüketilmesi sonucunda kilo aldırmasıdır. Bu kadar kalorili bir besini vücuda aldıktan sonra sağlık sindirimi ve depolanmaması için aralıklarla tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde kilo alımı ve karın bölgesinde yağlanmalara sebep olabilir. Yani en çok merak edilen soru “Mısır Nişastası Kilo Yapar mı?”’nın cevabı çok tüketilmesi halinde evettir. Bu nedenle yeterince tüketiniz, fazlaya kaçmayınız.

Mısır Nişastası Şekeri Yükseltir Mi?

HFCS yani yüksek fruktozlu mısır şurubunun kullanım yelpazesi oldukça geniştir. Hem karbonhidrat hem de tatlı yiyeceklere oldukça fazla tercih edilir. Bu şurup kan şekerini arttırır ve yüksek tansiyonlara da sebep olabilir. Kısacası mısır nişastasının zararlarından bir diğeri ise şekeri yükseltmektir.

Mısır Nişastasını Kimler Tüketmemeli?

Mısır nişastası kalorisi yüksek bir karbonhidrat olduğundan dolayı sık kullanımı tavsiye edilmez. Şurup ve modifiye halini ise hamile kadınların, diyabet hastalarının, tansiyon hastalarının ve kalp rahatsızlığı olanların tüketmesi sakıncalıdır. Özellikle hamile kadınların yanlış ölçülerde tüketmesi sonucu bebeğin gelişiminde anormallik, aşırı kilolu doğumu hatta düşük olması gibi ciddi rahatsızlıklar oluşabilir.

Fakat genel olarak az miktarlarda ve aralıklı kullanıldığı takdirde mısır nişastasının zararları alt seviyelere iner. Yemeklere ve hazır gıdalara farklı tat kattığından dolayı da bol bol tercih edilir.

Mısır Nişastası Nerede Satılır?

Mısır Nişastası, marketlerde ve aktarlarda satılır. İnternetten hemen mısır nişastası satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”3″ include=”1593, 1570, 1487″ columns=”3″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.