Aktar Bloğu

Sağlığımız için Atom Çayının Faydaları Nelerdir?

Atom cayinin faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Atom çayı, kış aylarında sıklıkla tüketilebilen soğuk algınlığına ve vücudun direnç kazanmasına yardımcı olan bir bitki çayıdır. İçinde ıhlamur, adaçayı, zencefil, zerdeçal, tarçın, kuşburnu, nane, karanfil gibi bitkiler bulundurur. Meyve olarak ise içinde portakal, elma, limon ve ayva vardır. Bal ile karıştırılarak içildiği zaman güçlü bir antioksidan karışımı olmaktadır.

Aktarlarda ve marketlerde kolaylıkla bulunabilen atom çayı, aynı zamanda evde doğal olarak da hazırlanabilmektedir.

Atom Çayının Faydaları Nelerdir?

Atom çayını en fazla kış mevsiminde soğuk algılığı ve grip gibi mevsimlik hastalıklarla tüketiriz. İçinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudun bağışıklık sistemine fayda etmektedir. Ancak mevsim geçişlerinde de tercih etmemiz gereken bitki çayları arasında bulunmaktadır. Atom çayının faydalarını ise öyle sıralayabiliriz:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun direncini artırmaya yardımcı olmaktadır. Bu durumda da hastalıklara yakalanma riskini ortadan kaldırır.
  • Balgam söktürücü özelliği vardır ve akciğerlerdeki balgamı sökerek, öksürüğü önlemektedir.
  • Burun akıntısına çeşitli faydaları vardır.
  • Atom çayı içinde bulundurduğu antioksidanlar sebebiyle vücut hücrelerine oksijen gidişini artırmaktadır.
  • Yorgunluğu önleyerek, vücuda canlılık ve zindelik katmaktadır.
  • Sakinleştirici etkiye sahiptir ve stresi engellemeye yardımcı olur.
  • İltihap kurutucu etkiye sahip olup, soğuk algınlığı sonucunda oluşan bademcik iltihabının hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur.
  • Ses tellerini güçlendirmeye etkisi olan atom çayı, soğuk algınlığı sonucu oluşan ses çatallaşmalarını önlemeye yardımcıdır.

Atom Çayın Sağlığımız İçin Önemi

Atom çayı diğer bitki çaylarına nazaran toksin maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırmaya yardım etmektedir. Ayrıca vücutta biriken fazla suyu dışarı atarak ödem oluşmasını önlemektedir.

Kan basıncını artırarak tansiyonu düzenlemeye yardım etmektedir. Gaz söktürücü özelliğe sahip olan bir bitki çayıdır. Hazımsızlık, şişkinlik gibi mide bağırsak problemlerine fayda sağlamaktadır. Boğaz, baş ve göğüs ağrılarının hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı olur. Zayıflamak isteyenlerin en çok tercih ettiği bitki çayları arasında bulunur.

Atom Çay Sağlığa Zararlı Mıdır?

Çok fazla atom çayı tüketimi sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle tüketimi aşırı miktarda yapılmamalıdır. Sağlıklı bir birey günde 3 fincandan daha fazla tüketmemelidir. Hazırlanan çayın mümkünse arka arkaya değil 3-4 saat aralıklarla içilmesi uygun görülmüştür. Bunun haricinde yüksek tansiyonu olan kişiler, emziren anneler, epilepsi hastaları ve herhangi bir hastalık nedeniyle ilaç kullanan kişiler doktora danışmadan içmemelidirler.

Atom Çayı Nerede Satılır?

Atom çayı, hemen hemen tüm marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen atom çayı satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer bitki çaylarını inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”8390, 8304, 1386, 1336″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.