Aktar Bloğu

Pelesenk Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Pelesenk Yağı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

[vc_row][vc_column][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]Gül ağacı yağı olarak da bilinen pelesenk yağı, Karayip Adaları, Güney Asya gibi bölgelerde yetişen bir tür çiçeğin ağacından elde edilmektedir. Reçine spoinlerin yanı sıra pek çok farklı faydalı bileşen içeren bu yağ, insan sağlığına büyük ölçüde fayda sağlamaktadır.

Pelesenk, Karayip Adaları, Uzak Doğu, Güney Asya ve ABD’de yetişmekte olan ve maksimum 15 metreye kadar uzayan bir ağaç türüdür. Bu ağacın gövdesinden yaralama usulü ile elde edilen yağa ise pelesenk yağı adı verilmektedir. İçeriğinde reçine ve saponinler yer alan bu yağ, genel sağlık, saç ve cilt açısından oldukça faydalıdır.

Öksürüğü kesici bir özelliği bulunan yağ, soğuk algınlığından kaynaklı sorunlar için oldukça ideal bir alternatif üründür. Balgamı söktüren ve nefes darlığına iyi gelen bu yağ, ayrıca romatizma ağrılarına, kireçlenmelere ve adele kramplarına karşı da oldukça etkilidir. Kişisel bakım amacıyla da tercih edilirken, cilt tonunun açılmasına yardımcı olup, cilde canlılık kazandırabilmektedir.

Pelesenk yağı, genellikle kişisel bakım alanında kullanılan bitkisel yağlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ciltte ve saçlarda mucizevi etkiler gösterirken, aynı zamanda çeşitli sağlık sorunlarına da iyi gelmektedir.

Pelesenk Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Pelesenk Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Pelesenk Yağı Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Pelesenk yağı alırken dikkat edilecekler; bu yağın yüzde 100 doğal ve bitkisel olduğundan emin olunması, içeriğinde herhangi bir kimyasal bileşen ya da koruyucu içermemesidir. Bununla beraber güneş görmeyen serin ve kuru yerde muhafaza edilmiş olması da önemlidir. Ayrıca bu yağın soğuk sıkım yöntemi ile elde edilmiş olması ve cam şişede bulunması da dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alır.

Pelesenk Yağının Faydaları Nelerdir?

Pelesenk yağı, günümüzde pek çok kişi tarafından ilgi gösterilen cilt bakım yağları arasında yer almaktadır. Bunun nedeni ise cilt sağlığına önemli faydalar sağlamasıdır. Örneğin; cilt tonunu açmaya ve dengeleyemeye yarayan bu yağ, aynı zamanda ciltteki kötü kokuyu giderebilme, doğal bir deodorant olabilme özelliğine sahiptir. Öte yandan sivrisinekleri kovucu özelliğe sahip bitkisel yağlardan biri olan pelesenk yağı, cildi ölü hücrelerden arındırmakta, canlandırmakta ve yumuşatmaktadır. Bu nedenle de ideal bir kişisel bakım ürünü olarak kullanılabilmektedir.

Genel sağlık açısından faydalarına bakılacak olursa da; stres, kaygı ve depresyon gibi ruhsal sorunları rahatlatması, eklem ya da kas ağrılarını hafifletmesi sağladığı faydalar arasındadır. Ayrıca kesik, yara gibi durumlarda enfeksiyona karşı koruması, hafızayı ve bilişsel faaliyetleri güçlendirmesi gibi özellikleri de bu yağın faydaları arasında yer almaktadır.

Pelesenk Yağının Kullanımı Nasıldır?

 

Kullanımı Nasıldır?

Kullanımı Nasıldır?

Bitkisel yağlar arasında oldukça önemli bir yere sahip olan yağ, dahili ve harici olarak kullanılabilmektedir. Dahili kullanımlarda günde iki kez olmak üzere bir bardak suyun içerisine 3 damla kadar ilave edilerek tüketilmelidir. Harici yöntemde ise pelesenk yağı kullanımı masaj yolu iledir. Örneğin; baş ağrısının giderilmesi için kullanılacak olan yağın şakaklara masaj yapılarak uygulanması gereklidir. Bu yağı, badem yağı ve zeytinyağı ile inceltilerek kullanıldığında oldukça etkili olabilmektedir. Romatizma ağrılarının giderilmesi için kullanımlarda ise hardal tohumu tozu ve bal ile karıştırılarak elde edilen kürün ağrıyan bölgeye uygulanması önerilmektedir. Ayrıca yağı, kekik yağı, lavanta yağı, papatya yağı ya da nane yağı ile karıştırılarak da kullanılabilmektedir.

Pelesenk Yağını Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Kimler Kullanabilir, Kimler Kullanamaz?

Çoğunlukla kişisel bakım ya da sağlık açısından tercih edilen pelesenk yağı, hemen hemen herkes tarafından kullanılabilecek bitkisel yağlardan biridir. İçeriğinde herhangi bir kimyasal madde yer almamasından ötürü rahatlıkla tercih edilebilen bu yağ, pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Doğru yerde ve doğru zamanda kullanıldığı takdirde herhangi bir yan etki göstermezken, yine de tedbir amacıyla kişilerin kullanımdan önce test etmesi faydalı olacaktır.

Pelesenk Yağı Nasıl Saklanmalıdır?

Hemen hemen tüm bitkisel yağlarda olduğu üzere bu yağında da saklama koşulları serin ve kuru yerlerde olmalıdır. Özellikle de bozulmasının önüne geçebilmek adına cam şişede muhafaza edilmesi gereken pelesenk yağı, mutlaka çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanmalıdır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1545, 2821, 2824, 2808″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.