Aktar Bloğu

Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Argan yağı, bugünlerde adını sıklıkla duyduğumuz ve insan sağlığı açısından büyük faydaları bulunan bitkisel yağlardan biridir. Özellikle saç bakımında oldukça iddialı etkilere sahip olan bu yağ, aynı zamanda cilt üzerinde de oldukça etkilidir.

Fas ve çevresinde yetişen argan ağacı çekirdeklerinin damıtılması yöntemiyle elde edilmektedir. Genellikle saf hali ile aktarlarda bulunan yağ, çoğu zaman kişisel bakım alanında kullanılabilmektedir. Bu nedenle cilt bakım yağları arasında da yer alan argan yağı, aynı zamanda genel sağlık üzerinde faydalı olabilmesi için yemeklerin içerisine de katılabilmektedir.

Özellikle kişisel bakım alanındaki etkileri ile bilindiğinden daha çok bu alanda kullanılmaktadır. Saç, cilt ve yüz bakım ürünlerinin içeriğinde yer alan bu yağ, özellikle de cilt lekeleri konusunda oldukça etkili olan bitkisel yağlardan biridir.

Günümüzde bitkisel yağların daha çok tercih edilmesinin sebebi, içeriğinde kimyasal madde bulunmaması ve bu nedenle kullanım amacına oldukça memnun edici hizmetlerde bulunmasıdır. Argan çekirdeğinden elde edilen bu yağ da kullanıcısını memnun eden bitkisel yağlar arasında yer almaktadır.

Argan Yağı Nedir?

Argan ağacının çekirdeklerinden elde edilen bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Pek çok farklı alanda sağladığı etkiler nedeniyle çeşitli kullanım alanları mevcuttur. Üstelik faydaları sebebiyle özellikle kadınlar tarafından çok sık merak edilen ve kullanılan bir yağdır. Esansiyel yağ asitleri ve antioksidanlar (A, C, E vitamini, polifenoller, linoleik asit, omega-6 ve steroller dahil) bakımından zengin bir içeriğe sahip olduğundan cilt için de pek çok fayda sağlayabilir.

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

Argan Yağı Ne İşe Yarar?

En sık saç bakım ürünlerinde rastlanan argan yağının birçok kullanım alanı vardır. Kadınlar, saçlar üzerindeki olumlu etkilerinden dolayı yağı sağlıklı bir saç yapısı elde etme amacıyla kullanmaktadırlar. Cilt için de yaşlanma karşıtı olarak çok sık tercih edilen bu yağ, başka pek çok alanda etkili olarak kullanılmaktadır.

Argan Yağının Faydaları

Argan yağının faydaları, daha çok saç ve cilt üzerinde etkisini gösterirken, ayrıca tırnak ve tüm vücut için besleyici bir özelliği bulunmaktadır. Cilt için oldukça ideal bir nemlendirici olan bu yağın, güzelleştirici etkileri bulunduğunu da bilmek gerekir.

Günümüzde oldukça sık duyulmaya ve pek çok kişi tarafından kullanımının artması gibi gelişmelerin nedeni olarak, bu yağların tamamen doğal ve organik yollardan elde edilmesi gösterilebilir. Bu nedenle oldukça besleyici ve fayda sağlayıcı olan pek çok bitkisel yağlar, bugünlerde yüz binlerce kişi tarafından araştırılmakta ve kullanılmaktadır.

  • Cansız ve yıpranmış saçları besleyerek onarıcı görev görmektedir.
  • Cilt ve saçlar için oldukça iyi bir nemlendiricidir.
  • İçeriğindeki faydalı vitaminler ile ciltteki yağ dengesini sağlayarak akne ve sivilce oluşumunu engeller.
  • Özellikle kış aylarında, soğuk havaların etkisi ile kuruyan ve çatlayan dudakları nemlendirme ve onarmada oldukça etkilidir.
  • Yapısındaki doymamış yağ asitleri sayesinde pek çok rahatsızlığı önleyici etkileri mevcuttur.
Argan Yağının Saç için Faydaları

Argan Yağının Saç için Faydaları

Saç üzerinde adeta mucizevi olarak görülebilmektedir. Saça sağlamış olduğu faydaları sayesinde saç ile alakalı pek çok kozmetik ve kişisel bakım ürününün içeriğinde yer alan yağ, saç derisini ve saçı nemlendirebilmekte, kuru saçlar sebebiyle meydana gelen kepek türünden problemlerin önüne geçebilmektedir. Bunun ile beraber saç köklerine ve diplerine iyi gelmesini, saçın daha parlak bir görünüm kazanmasını, canlanmasını, saç diplerinin onarılmasını ve daha gür bir şekilde uzamasını sağlamaktadır.

Bitkisel yağlar içinde zengin içeriği ile bilinen argan yağı, kuru ve yıpranmış saçlar için adeta bir nemlendirici özellik gösterir. Saç derisine masaj yapılarak uygulanması ile saç kökleri canlanır, saç diplerindeki kabuklanma ve kuru döküntülerin onarımı sağlanır. Saç hücrelerini onardığı için yıpranmış saçların eski sağlığına kavuşmasında, daha parlak ve canlı görünmesinde etkilidir.

Argan Yağının Cilt için Faydaları

Cilt için faydaları da en az saç için olduğu kadar çoktur. Kırışıklık karşıtı olması ile bilinen yağ, ciltte meydana gelen kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olarak yaşlanmaya karşı savaşabilmektedir. Bunun ile beraber cildi derinlemesine nemlendirerek güzelleşmesini, akne ve sivilce gibi cilt problemlerinin ortadan kaldırılmasını, ciltte oluşan çatlakların giderilmesini ve cildin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayabilmektedir.

Günümüzde oldukça popüler olan bitkisel yağlardan biridir. Özellikle de saç ve cilt bakımı konusunda etkili olan bu yağ, bu alanda sağlamış olduğu faydaları nedeniyle pek çok kişisel bakım ürününün içeriğinde yer almaktadır.

Yağın cilt üzerindeki faydalarından bahsetmek gerekirse; mantar gibi cilt rahatsızlıklarını gidermesi, cildin nem dengesini sağlaması, sivilce, siyah nokta ve akneleri gidermesi, yaraların iyileşme sürecini hızlandırması ve yaşlanma etkilerine karşı savaşması, argan çekirdeği yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Cilt Lekeleri için Argan Yağı

Cilt Lekeleri için

Cilt Lekeleri için

Cilt bakım yağları arasında önemli bir yere sahip olan yağ, güneş etkilerine karşı koruyucu bir görev üstlenmektedir. Cildi güneş ışınlarına karşı koruyan ve cilt lekelerinin meydana gelmesine engel olan yağ, antioksidan özelliği sayesinde cilt lekelerine neden olan serbest radikallere karşı savaşmaktadır. Üstelik yanıkların ve aşırı pigmentlerin oluşumunu da engelleyebilirken, özellikle de cilt kanserinin önüne geçebilmekte ve daha sağlıklı bir cilt yapısı elde edilmesine yardımcı olmaktadır.

Bu gibi durumlar ve cilt lekeleri karşısında  bu yağın kullanımı tavsiye edilmekte ve düzenli olarak kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Argan Yağının Saça Faydaları

Argan Yağı, saç tellerine uygulandığında kırık ve tahriş olmuş saç tellerinizin iyileşmesine, kırıkların giderilmesine yardım eder. Nemlendirici özelliği sayesinde canlı ve sağlıklı bir saç görüntüsüne kavuşabilmek mümkündür. Argan yağının saçlara hafta da birkaç kez uygulaması önemli faydalar sağlayacaktır.

Cilt ve tırnak bakımında olduğu gibi, saç derisi ve saç bakımında da etkili bir doğal üründür. Saç derisine uygulandığında ölü saç derisini yenileyerek saç köklerini besler. Sağlıklı ve beslenmiş saç kökleri, kökünden ucuna kadar sağlıklı saçlara kavuşmanıza yardımcı olur. Ayrıca beslenen ve yenilenen saç derisi sayesinde kepek, saç dökülmesi gibi olumsuzluklarda ortadan kaldırılması konusunda da etkilidir.

Argan Yağı Nasıl Kullanılır?

Argan yağını banyoya girmeden hemen önce veya duştan sonra uygulayabilirsiniz. Birkaç damla argan yağını, avucunuza alın ve avcunuzda hafifçe ovuşturarak elinize dağıtın. Yağlı el ve parmaklarınızla saçlarınıza, saç derinize masaj yoluyla uygulamanız yeterli olacaktır. Uyguladığınız bu masajdan sonra saçlarınızı ılık bir havlu ile sarmalı ve bu şekilde yaklaşık bir saat kadar beklemelisiniz. Bunun devamında ise saçlarınızı ılık  su ve doğal bir şampuanla yıkayabilirsiniz.

Argan yağının bir diğer uygulanma şekli ise, saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir miktar yağı saça nemlendirici sürer gibi sürmek ve duruladıktan sonra duştan çıkmaktır. Eğer saç telleriniz kalınsa veya saçlarınız kıvırcıksa tüm saçınıza uyguşayabilirsiniz. Ancak saç telleriniz inceyse saçların orta kısmından uçlara kadar sürmeniz saçlarınızın hacim kaybetmesini engelleyecektir. Saç uçlarınız çok kırılıyor ve kuruyorsa sadece uçlara bir miktar argan yağı sürebilirsiniz. Argan yağı ile saç bakımı yaptığınız sürece saçlarınız eskisinden daha hacimli bir şekilde görünecektir.

Nasıl Kullanılır?

Nasıl Kullanılır?

Güzelleşmek ve farklı onarıcı etkileri ile çok sık tercih edilen argan yağı, her alan için farklı şekilde kullanılmalıdır. Kimi zaman yanlış kullanımı etkili sonuçların alınmasını engellemektedir. Bu sebeple kullanım alanına göre doğru kullanım yöntemi ile olumlu sonuçlar alabilmek mümkündür.

  • Saçlar için kullanılması halinde saç diplerine masaj yaparak uygulanması ve akşam sürülüyorsa ertesi sabaha kadar bekletilmesi gerekir. Sonrasındaysa doğal içerikli bir şampuanla yıkanması etkili olacaktır.
  • Kırılan ve zayıf tırnaklar için kullanılması halinde tırnaklara masaj yapılarak 15 dakika bekletilmeli ve ardından ılık su ile yıkanmalıdır.
  • Cilt lekeleri ve yara izleri için kullanılması durumundaysa birkaç damla argan yağının masaj yapılarak cilde yayılması gerekmektedir.

Diğer pek çok bitkisel yağlarda olduğu gibi düzenli ve dikkatli bir kullanım gerektirmektedir. Argan yağının faydalarını görebilmek için gerekli olan bu kullanım hassasiyeti, aynı zamanda yan etkilerin önüne geçilmesi konusunda da önemlidir. Örneğin; cilt bakımı yaparken yağı pamuk yardımı ile cilde uygulayabilmek mümkündür. Öte yandan hassas cilt yapısına sahip olan kişilerin yağı diğer hafif bitkisel yağlar ile seyrelterek kullanması tavsiye edilmektedir.

Argan Yağı Fiyatları

Argan yağı fiyatları, yağın içeriğinin temiz ve katkısız olmasına, üretici firmaya ve yağın miktarına göre değişiklik göstermektedir. Fiyatı, çok ucuz olduğunda genellikle yağın saf bir yağ olmadığı bilgisini verebilir. Etkili sonuçlar alabilmek için doğal içerikli bir yağ kullanımı önerilmektedir.

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.