Aktar Bloğu

Pelesenk Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Pelesenk nedir ne icin kullanilir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Boyu 15 metreye kadar uzanan bir ağaç türüdür. Pelesenk yağı ise pelesenk ağacının gövdesinden, ağacı yaralayarak elde edilmektedir. İçerisinde ise Reçine ve saponinler bulunmaktadır. Pelesenk, yağ ve krem olarak kullanılıp, çeşitli faydaları bulunmaktadır.

Pelesenk Yağının Faydaları Nelerdir?

Pelesenk faydaları oldukça fazladır ve onlardan bazıları şunlardır;

  • Romatizmadan kaynaklanan eklem ağrılarına faydalı olduğu,
  • Kas gevşetmeye ve kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olduğu,
  • Cilt rengini açma amacıyla ve cildi güçlendirme amacıyla kullanıldığı,
  • Nefes darlığına karşı faydalı olduğu bilinmektedir.
  • Pelesenk kreminin ise şakaklara sürerek migren ağrılarını gidermekte yardımcı olduğu,
  • Öksürüğü gidermekte yardımcı olduğu,
  • Balgam söktürücü özelliği ve akciğerleri temizlemeye yardımcı olduğu,
  • Göz kararmalarını gidermekte etkili olduğu ve göz sağlığını koruduğu,
  • Mikrop kırıcı özelliği sayesinde bağırsak iltihabına karşı faydalı olduğu,
  • Adale kramplarını gidermekte etkili olduğu bilinmektedir.
  • Pelesenk kremi ya da pelesenk yağının aynı şekilde, masaj yapılarak uygulandığında ağrılara ve kireçlenmelere karşı faydalı olduğu söylenmektedir.

Pelesenk nedir ne icin kullanilir

Bu faydalar yapılan araştırmalar sonucunda gözlemlenmiştir. Ayrıca pelesenk yağını kekik yağı, lavanta yağı, nane yağı ve papatya yağı ile de karıştırılarak da kullanılmaktadır.

Pelesenk Nasıl Kullanılır?

Günde iki kez bir çay bardağının içine 3 damla damlatılarak kullanılabilir. Ayrıca pelesenk kremi masaj şeklinde, pelesenk yağı zeytinyağı ya da badem yağıyla birlikte karıştırılıp şakaklara sürerek, ya da yine yağını hardal tohumu tozu ya da bal ile karıştırıp yiyerek de kullanabilir. Ülkemizde yetişmediğinden dolayı pelesenk kremi, yağı veya kendisini aktarlardan, baharat veya organik bitkisel ürünler satan yerlerden alınır. Her ne kadar faydalı olduğu şeyler olsa da doktor önerimi dışında kullanılması tavsiye edilmez.

Pelesenk Nerelerde Yetişir?

Pelesenk, Karayip adaları, Güney Asya, Uzak Doğu ve Amerika’da yetişmektedir. Aslı vatanı ise Güney Asya’dır. Genellikle sıcak yerlerde yetişen bu ağaç ülkemizde yetişmemektedir. Uzun ömürlü olan bu ağaç türünün sert damarlı ve kenar kısımları dişli yaprakları bulunmaktadır. Bu ağacın birçok çeşidi bulunmaktadır. Bazıları kereste için kullanıldığı gibi bazıları da güzel koku amaçlı kullanılmaktadır. Pelesenk ağcının renk tonları değişiklik göstermektedir. Kahverenginden menekşe rengine doğru değişen damarları ince çizgileri bulunmaktadır. Yaprakları ve gövdesi sağlamdır.

Pelesenk Kremi ya da Pelesenk Yağını hemen satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.