Aktar Bloğu

Melisa Otu Nedir, Faydaları Nelerdir?

Melisa otu nedir faydalari nelerdir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Melisa otu, ballıbabagiller ailesinin bir üyesidir. Nane türüdür. Anavatanı Avrupa ülkeleridir. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Melisa otu, oğul otu ve limon otu olarak da bilinmektedir. Genel olarak melisa otu denmesinin en büyük sebebi, narin beyaz çiçeklerinin arıların ilgisini çekmesidir. Aromatik bir tadı bulunur. Yapraklarında limon aroması bulunduğu için halk arasında limon otu denir. Dünyada bilinen 6 çeşit melisa otu türü vardır.

Melisa otu yemeklerde, tatlılarda ve çaylarda kullanılmaktadır. Şifalı bitkiler arasında yer almaktadır. Melisa otunun yaprakları dikkatle toplanmalıdır. Toplanan yapraklar kurutularak insan vücuduna şifa vermektedir. Melisa otu ve faydaları bilinirse, sağlımıza olumlu etki sağlayacağı şüphesizdir.

Melisa Otu Faydaları

Melisa Otu ve faydaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için kısaca bilgi vermek gerekirse, kalp dostu bir bitki olduğunu söyleyebiliriz. Kalbi güçlendirerek daha iyi çalışmasını sağlar. Kalp damar hastalıklarına yol açan kolesterolü dengeler. Vücudu çok olumsuz etkileyen yüksek tansiyonu düşürür. Sindirim sistemine çok yararlıdır.

Hazımsızlık sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olan melisa otu ve melisa otu çayı, gaz sıkışmalarını önlemeye de yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra melisa otu beyin damarlarının tıkanmasını engeller. Göğüs hastalıklarına bağlı olarak oluşan nefes darlığına iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle soğuk kış günlerinde enfeksiyon ve soğuk algınlıklarında koruyucu olarak etki eder. Stresli dönemlerde kullanıldığında sakinleştirmeye yardımcı olur. Endişeli kişilerce kullanılırsa rahatlatır. Ayrıca istem dışı meydana gelen hıçkırık ve kulak çınlamalarına karşı ideal bir bitkidir.

Melisa otu günümüzde daha çok bitki çayı olarak tüketilmelidir. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezleri arasında yer alan Melisa otu çayı, sabahları 1 bardak tüketildiği zaman bizi rahatlatır, vücudumuza direnç verir.

Melisa Otu Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Melisa otu ve melisa otu çayı tüketiminde herhangi bir problem bulunmamaktadır. Ancak emziren annelerin, hamilelerin, küçük çocuk, yaşlı ve herhangi bir rahatsızlığı bulunan kişilerin melisa otu ve melisa otu çayı tüketmeden önce doktorlarına danışmaları tavsiye edilmektedir.

Melisa bitki çayı sevenler ya da merak edenlerde hemen satın almak isteyenler ise e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.