Aktar Bloğu

Mısır Nişastası Nasıl Kullanılır?

Misir nisastasi nasil kullanilir

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mısır Nişastası, birçok ülkede yetişebilen mısırın öğütülmesiyle oluşturulan bir nişasta türüdür. Özellikle mutfaklar olmak üzere birçok kullanım alanı vardır. Mısır nişastası, hemen hemen tüm hazır gıdalar içerisinde özellikle fastfood gıdalarda kullanılan bir işlenmiş nişasta türüdür. Aktar ve marketlerde bulunur.

Mısır Nişastası Nasıl Kullanılır?

  • Mısır nişastasının en ilginç kullanım yöntemlerinden biri de kötü kokan ayakkabılardır. Kötü kokan ayakkabının içine mısır nişastası konulup, mısır nişastasının kötü kokuyu giderdiği söylenmektedir.
  • Kendi pudralarının kendi yapmak isteyenler de mısır nişastasından faydalanabilir. Yapılması gereken ise kokusunu sevdiğiniz bir yağı mısır nişastasının içine koyup karıştırmanızdır.
  • Mısır nişastasının bir diğer kullanım alanı ise saç bakımıdır. Saçları yağlı olup sürekli yıkamaktan sıkılanlar saçlarının diplerine mısır nişastası ile masaj gibi uygulayabilirler. Bunun sonucunda saçlardaki yağlanmalarda azalma gözlemlenmektedir.
  • Mısır nişastası kullanım alanlarından biri de evlerde yaptığımız çorbalardır. Kıvamı tutmayan çorbaya bir miktar mısır nişastası kullanmak kıvamlı hale getirecektir.
  • Evinizde parkelerin arasında birtakım sesler çıkıyorsa bunu engellemek için parkelerin üzerine mısır nişastası dökülmektedir. Bunun sonucunda parkelere basıldığında oluşan seslerin kaybolduğu söylenmektedir.

Mısır Nişastası Un Yerine Geçer Mi?

Un ile mısır nişastası iki farklı türde besin gruplarıdır. Fakat bazı durumlarda her ikisi de birbirlerinin yerine tercih edilebilir. Ne için kullandığınıza bağlı olarak, bazen bir diğeri için takas yapmak mümkündür. Mısır nişastası için un yerine geçirebilirsiniz, ancak mısır nişastası olarak iki kat daha fazla un kullanmanız gerekir; bu da tarifi tasarlamak istediğinizden daha ağır ve kalın yapar.

Mısır Nişastası Yerine Buğday Nişastası Kullanılır Mı?

Buğday nişastası şerbetli tatlılarda ve baklavalarda kullanılırken mısır nişastası sütlü tatlılarda ve pasta yapımında kullanılır. Bu sebepten ötürü mısır ve buğday nişastası birbirinin yerine pek tercih edilmez. Ancak evde olmadığı durumlarda kullanılabilir.

Mısır Nişastası Gluten İçerir Mi?

Mısır nişastasında protein bulunmayıp, bol miktarda karbonhidrat içermektedir. Başlı başına glutensiz bir besin olarak değerlendirilir. Mısır nişastasını pek çok tarifte diğer un çeşitlerinin yerine de kullanabilirsiniz çünkü daha sert bir kıvam verecektir. Un yerine kullandığınızda yarısı kadar kullanmanız yeterli olur. İşlenmiş bir gıda olduğu için çok sık kullanımı önerilmez.

Mısır Nişastası Nerede Satılır?

Mısır nişastası, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen mısır nişastası satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden hem buğday nişastasını hem de diğer ürünleri inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1570, 1593, 1571, 1594″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.