Aktar Bloğu

Buğday Nişastasının Zararları Var Mı?

Buğday nisastasinin zararlari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Buğday nişastası, buğdaydan vital gluten elde edilirken üretilen bir nişasta çeşididir. Buğday nişastasının en çok üretildiği bölgeler Avrupa ile Avustralya’dır. Ancak Türkiye’de de üretimi gerçekleşmektedir. Besinlerin yapısını yumuşaklığını kontrol etmeye yardımcı olan bir besindir.

Buğday Nişastasının Zararları Var Mı?

Özellikle gluten hassasiyeti ve (buğday alerjisi) çölyak hastalarında protein grubu olan buğday yan etki göstermektedir. Buğdayın ihtiva ettiği gluten, mide ve bağırsak yoluyla gluten hastaları tarafından sindirilemediği için has buğday ve has buğdaydan yapılan gıdaları bu kişiler tüketmemelidirler.

Vücutta ihtiyaç fazlası alınan buğday nişastası, tıpkı şeker gibi depolanıyor ve kilo almaya sebibyet veriyor.  Nişasta bazlı şeker insan sağlığı için oldukça zararlıdır. Uzmanlar, içeriğinde fruktoz olan mısır şurubu ile yapılan gıdaların, kronik hastalıkları salgına dönüştürdüğü, kanser, kalp, siroz, diyabet gibi çok sayıda hastalığı tetiklemeye yardımcı olduğunu belirtmektedirler.

Buğday Nişastası Kilo Yapar Mı?

1 su bardağı buğday nişastası 386 kaloridir. Sürekli yenirse kilo almaya yardımcı bir besindir. Günde 1 porsiyon ya da 2-3 günde bir porsiyon tüketmek kilo almaya yarar sağlar. Her gıdanın fazlasının kilo aldırdığı gibi buğday nişastasının fazla tüketimi de kilo aldırır.

Buğday Nişastası Şekeri Yükseltir Mi?

Glisemik indeksi yüksek olduğundan ötürü buğday nişastası kan şekerini yükseltir. Glisemik indeks bir gıdanın kan şekerini yükseltme potansiyelidir. Kan şekerini en fazla yükseltebilen gıdaların başında glikoz gelir. Buğday nişastasının içinde glikoz oranı çok fazla olduğu için kan şekerini yükseltmeye yardım eden bir besindir.

Şekeri yükselttiğinden ötürü diyabet hastalarının tüketirken dikkat etmesi gereken bir besindir. Buğday nişastasını yemeye başlayan diyabet hastaları ortalama 2 saat sonra yemek ihtiyacı hissederler.

Buğday Nişastasını Kimler Tüketmemeli?

Hamilelerin gebelik dönemi boyunca tüketilmemesi gereken bir besindir. Buğday nişastasının içinde gluten olduğundan bebeğin gelişim sürecine zarar verebilen bir nişasta türüdür. Aktarlarda glutensiz olanları vardır. Glutensiz olanların kullanılması tercih edilir.

Diyabet hastalarının sık sık tüketmesi sakıncalı olan bir besindir. Buğday nişastasının içindeki glikoz diyabet hastalarına fazla gelir. Kan şekeri yükselir. Yükselen kan şekeri hastaları olumsuz etkiler.

Buğday Nişastası Nerede Satılır?

Buğday nişastası, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen buğday nişastası satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden hem mısır nişastasını hem de diğer ürünleri inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1571, 1594, 1593, 1570″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.