Aktar Bloğu

Mavi Haşhaş ve Kullanımı Hakkında

Mavi hashas ve kullanimi hakkinda

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mavi haşhaş gelincikler familyasındandır. Haşhaş tohumunun kapsüllerinin çizilmesi sonucu oluşur. Özellikle o kapsülün içinden çıkanlar pasta börek ve hamur işleri yapımında kullanılır. Yağı ise yemeklerde ve sabun yapımında kullanılır. Aktarlarda kolayca bulunabilecek bir baharattır.

Mavi Haşhaş Nasıl Kullanılır?

Mavi haşhaş kahvaltıda tüketilen pişinin yapımında kullanılır. Hazırlanan pişi hamurun içine koyulup karıştırılır, devamın ise kızartmaya bırakılır. Mavi haşhaş kullanılmasının nedeni ise lezzet vermesidir. Bir diğer kullanım türü ise ezmelerdir. Yine en çok kahvaltılarda sıklıklar tükettiğimiz ezmelerin içerisinde haşhaş da katılmaktadır.

Mavi haşhaşın kullanım alanları incelendiğinde hamur işleri de karşımıza çıkmaktadır. Poğaçalarda ve tatlıların üstüne süs olarak ya da içine lezzet verici olarak katılabilir. Aynı şekilde kurabiyelere de koyulabilir.

Mavi haşhaş börek yapımında da kullanılmaktadır. Ancak börek yapımında mavi haşhaş daha çok ezmesi ile tercih edilir. Tadı çok keskin olduğundan dolayı tercihe göre katılması uygun olacaktır.

Tahin ya da pekmezin içine katarak da tüketilebilir. İştah açmaya yardımcı olan mavi haşhaş kahvaltılarda tüketildiği zaman iştahsızlığa yardımcı olmaktadır.

Mavi haşhaşın tohumunun içindeki yağ oranı çok yüksektir. Bu sebepten ötürü de işlenirken yağ kısmı ayrılarak yemeklerde kullanılabilir. Bu yağ diğer yağlardan daha kalitelidir. Mavi haşhaşın yağından sabunda yapılmaktadır. Yaprak kısımlarından ise krem yapılmaktadır. Mavi haşhaşın kullanım alanları çok olmakla birlikte, tüketimi dikkatli yapılmalıdır.

Mavi Haşhaş Nasıl Saklanmalıdır?

Mavi haşhaşı nemli ortamlarda bulundurmamak gerekir. Nemli ortamlarda bulunduğu zaman nemi kendine çekmektedir. Kuru güneş ışığı almayan yerlerde muhafaza edilmesi taze kalmasını sağlayacaktır.

Mavi haşhaşın bulunduğu yerin mutlaka hava alması gerekmektedir. Eğer hava almazsa bir müddet sonra bakteriler üremeye başlamaktadır. Bunun devamında da taze kalmayıp, bozulmaya yön tutacaktır. Aynı zamanda plastiklerin zararlı olduğunu hemen hemen artık herkes bilir. Bu nedenle de cam kavanozlarda saklanması en uygun olanıdır. Evde mavi haşhaşı saklamanın en iyi yöntemlerimden biri buzdolabıdır. Cam kavanoz ya da buzdolabına haşhaşın ağzını hava almayacak bir şekilde kapatarak saklayabilir, daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Mavi Haşhaş Nerede Satılır?

Mavi haşhaş, marketlerde ve hemen hemen tüm aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen mavi haşhaş satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden diğer baharat çeşitlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”3″ include=”1939, 1928, 1916″ columns=”3″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.