Aktar Bloğu

Limon Tuzunun Zararları Var Mı?

Limon tuzunun zararlari var mi

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Limon tuzunun diğer adı kimyasal sitrik asittir. Renksiz kristal yapılı organik bir bileşkendir. Meyve ve sebzelerin çoğunda bulunan organik bir asittir. 20. yüzyıla kadar sadece limon ve narenciyelerden elde edilirdi. Ancak bu şekilde fiyatı pahalı gelip, şeker pancarından da üretimi başladı. Gıda sektöründe tatlandırıcı ve koruyucu madde olarak kullanıldı ve halen de bu şekilde kullanımı devam etmekte. Hazır gıdalarda ise raf ömrü uzatıcı ve koruyu madde olarak kullanılır.

Limon Tuzunun Zararları Var Mı?

Limon tuzunu yemeklerde ekşi tat vermek için kullanılmaktadır. Faydaları çok fazladır ancak zararlarının olduğu da unutulmamalıdır. Limon tuzunun adına bakıp doğal bir ürün olduğunu söylemek yanlış olur. Limon tuzu bir asit türüdür. Doğal yolla üretilmediğinden ötürü ise limon tuzunun zararları vardır. Bunlar:

  • Limon tuzu ciltle teması halinde tahriş edici etkileri vardır.
  • Limon tuzunun toz olarak solunması halinde solunum sistemine zarar veren yan etkileri vardır. Mukoza ve tahrişe sebep olabilir.
  • Hassas ciltlerle teması halinde alerjiye neden olabilir.
  • Göz ile teması halinde göze zarar verebilir. Derhal doktora gidilmesi önerilir.

Diş Temizliği İçin Limon Tuzu Tüketebilirsiniz!

Limon tuzunun cilt bakımına etkili bir besin kaynağıdır. Limon tuzunun faydaları şunlardır:

  • Limon tuzu diş taşı ve ağız gargarası için kullanılan etkili bir besin kaynağıdır. Her ne kadar Diş Hekimleri tarafından tavsiye edilmeyen bir şey olsa da özellikle diş sararmalarında sık sık tercih edilir.
  • Saç uçlarındaki kırıklar için kullanıldığında olumlu sonuçlar verir.
  • Limon tuzu bağırsak, böbrek ve karaciğeri temizlemeye yardımcıdır.
  • Bakterilere karşı vücudu korumaya yardım eder.
  • Tansiyonu düzeltmeye fayda sağlar.
  • Limon tuzu cilde faydaları oldukça fazlador. Limon tuzu maskesi yaparak canlı, doğal ve lekelerden arınmış bir cilde kavuşmanızı sağlar. Hassas ciltlerde tahriş etkisi yaratabilir bu da limon tuzu zararları arasında yer alır.

Limon tuzu hem C vitamini deposudur hem de diş sağlığı ve bakımı için önemli bir yeri vardır. Parlak, bembeyaz, sağlıklı dişlere sahip olmak isteyenlerin en çok tercih ettiği ürünler arasında yer almaktadır.

Limon Tuzu Gluten İçerir Mi?

Limon tuzu gluten içermez. Çölyak hastaları için bir sorun teşkil etmemektedir. Ancak emziren annelerin, hamilelerin, kronik, alerjik ve önemli rahatsızlığı bulunan kişilerin limon tuzu tüketimi ve kullanımı öncesinde doktorlarına danışmaları önerilmektedir.

Limon Tuzu Nerede Satılır?

Limon tuzu, marketlerde ve aktarlarda satılmaktadır. İnternetten hemen limon tuzu satın almak isteyenler e-Aktariye üzerinden sipariş oluşturabilirler. Aynı zamanda e-Aktariye üzerinden baharatları, bitki çaylarını, kişisel bakım ürünlerini inceleyebilir, sipariş oluşturabilirsiniz.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][woodmart_products post_type=”ids” items_per_page=”4″ include=”1568, 1590, 1922, 1923″ columns=”4″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ highlighted_products=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/vc_column][/vc_row]

0/5 (0 Reviews)

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır. Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.