Son yıllarda oldukça popüler hale gelen bitkisel yağlardan kuşburnu yağı, hem kişisel bakım, hem de genel sağlık açısından bir hayli faydalı olabilmektedir. Omega3 ve Omega6 bakımından zenginliği ile bilinen bu yağ, kuşburnu bitkisinin çekirdeklerinin soğuk sıkım işleminden geçirilmesi ile elde edilmektedir.

Kuşburnu Yağı Nedir?

Kuşburnu bitkisinin çekirdeklerinden elde edilen ve oldukça faydalı bir bitkisel yağ olarak bilinmektedir. Soğuk pres yöntemi ile oldukça zahmetli bir şekilde elde edildiği için çok kıymetli bir yağdır. Kuşburnu bitkisinin çekirdeği çok serttir, bu sebeple hem çok zor hem de çok az miktarda bir yağ eldesi sağlanmaktadır. Oldukça zengin bir içeriğe sahip olan bu yağ, birçok farklı alanda kullanım imkanı sunmaktadır.

Kuşburnu yağı A, E ve C vitamini içerdiğinden özellikle de cilt bakımında büyük faydalar sağlamaktadır. Bu özellikleri sayesinde pek çok kişisel bakım ürününün içeriğinde yer alan yağ, pek çok nedenle kullanılabilmektedir.

Kuşburnu Yağı Kullanmanız için 7 Sebep!

Son dönemlerde en sık kullanılan cilt bakım yağları arasında yer alan kuşburnu yağı, onlarca farklı neden ile kullanılabilmektedir. Bu nedenlerin her biri sunmuş olduğu faydalarından kaynaklanırken, kırışıklıklara karşı koruyucu bir etki göstermesi, kuruyan ciltlerin nem ihtiyacını karşılayabilmesi, cildi dış faktörlere karşı koruması ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor olması birer neden olarak gösterilebilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra önemli bitkisel yağlardan olan bu yağı akne ve cilt lekelerini gidermek ve saç bakımı yapmak için tercih edilir. Saç bakımı sadece kadınlar için değil, erkekler için de önemli olup, az saçı olan ya da saçı dökülen herkese sıklıkla tavsiye edilir.

Kuşburnu Yağının Faydaları

Kuşburnu Yağının Faydaları

Kuşburnu Yağının Faydaları

Kuşburnu yağı, pek çok alanda faydalı olan bitkisel yağlardan biridir. Saç bakımında oldukça önemli etkiler gösteren bu yağ, saçın nem dengesini sağlamakta, daha sağlıklı uzamasına yardımcı olmakta, saç dökülmelerinin önüne geçmekte ve kepek oluşumunun önüne geçebilmektedir.

Cilt üzerinde de faydalı etkiler göstermesi ile bilinen bu yağ, doğum çatlaklarının ve cilt lekelerinin giderilmesine, makyajın kalıcı olmasına, daha sağlıklı tırnaklar elde edilmesine, selülitlerin giderilmesine ve kırışıklık oluşumunun engellenmesine fayda sağlayabilmektedir.

Tüm bunların yanı sıra vücudu mikroplara karşı koruması, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, güçlü bir antioksidan olması yine kuşburnu yağının faydaları arasında yer almaktadır.

Tatlı ve ekşimsi bir meyve kokusuna sahiptir. İçeriğinde birçok faydalı yağ asitleri bulundurur. Toçopherol, linoleik asit, araşidik asit, oleik asit içeriğindeki en faydalı asitlerdendir. Bu zengin içerik bu yağı birçok açıdan faydalı hale getirmektedir.

  • E vitamini içeriğinin yüksek olması dolayısı ile cildi nemlendirir ve mevcut nemin korunmasında etkilidir.
  • Cildin nem dengesini sağlandığı için yaşlanma çizgilerinin oluşumunun engellenmesinde etkili bir yağdır.
  • Hücre yenileyici özelliği ile cilde canlılık ve parlaklık kazandırır.
  • Soğuk havalarda hassas ciltler için koruyucu görev görmektedir.
  • Cilt yenileyici özelliği sayesinde akne izleri ve lekeler üzerinde etkilidir.
  • Güçlü bir C vitamini deposu olup, bağışıklığı güçlendirmede de etkilidir.
  • İçeriğindeki vitaminler sayesinde saç derisini de besleyerek saç köklerinin kuvvetlenmesini sağlamaktadır.
  • Saç derisinde oluşan kabuklanmaları nemlendirici etkisi ile ortadan kaldırır.
  • Güçlü bir antioksidandır.
  • Stres ve yorgunluğa bağlı olarak oluşan göz altı morluklarının azaltılmasında etkilidir.
  • Makyaj bazı olarak kullanıldığında makyajın kalıcılığını arttırmaktadır.
  • Tırnakların kırılmalarını azaltarak güçlenmelerini sağladığı için tırnak bakım ürünlerinde de kullanılmaktadır.
  • Saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasında etkili olduğu kadar ayrıca saç dökülmelerinin azalmasında da etkilidir.

Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır?

Kullanım yöntemleri, genellikle kullanılacak olan alana ve amaca göre değişebilmektedir. Genel olarak kolay bir kullanım imkanı sunan bu yağ, direkt olarak cilde uygulanabilmekte ve cilt tarafından hızlı bir şekilde emilebilmektedir.

Bitkisel yağlar içinde farklı kullanım seçenekleri sunan bu yağ, oldukça hızlı bir şekilde emilir. Cilt üzerine doğrudan uygulanabileceği gibi kozmetik ürünlerin içine katılarak da kullanılabilmesi mümkündür. Özellikle düzenli kullanılan cilt bakım ürünlerinin içerisine katılması durumunda ürünün etkinliğini arttırmaktadır.

Kuşburnu yağı fiyatı, miktarı ve içeriğinin doğal olup olmamasına göre değişiklik gösterebilmektedir. Etkili sonuçlar elde edebilmek için doğal ve katkısız olarak tercih edilmesi gerektiği önerilmektedir.

Benzer İçerikler

E-aktariye.com.tr internet sitesinde yer alan ürünlerin tamamı bitkisel destekleyici gıda niteliği taşımakta olup; ilgili yasa ve reklam yönetmelik kurallarına uyularak endikasyon ve hastalık adı belirtme kapsamında bitkisel destek ürünleriyle ilgili herhangi bir tanıtım yapılmamakta, bağlı bulunan sosyal medya platfromlarında dahi herhangi bir sağlık tavsiyesi sunulmamaktadır.
Ürünlerimiz ilaç olmayıp, "bitkisel takviye ürünü" niteliği taşımaktadır.